Σχέδιο Νόμου για τα διπλώματα: Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν, λέει ο ΠΣΕΟ

Σχέδιο Νόμου για τα διπλώματα: Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν, λέει ο ΠΣΕΟ

Με αυτόν τον τίτλο σχολίασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης σε δελτίο Τύπου το Σχέδιο Νόμου για τον νέο τρόπο απόκτησης διπλώματος.

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο οποίο επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψήφιων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης αντέδρασε με το παρακάτω δελτίο Τύπου…

Μετά από τις νέες «διαβουλεύσεις» δύο ετών, οι οποίες είναι συνέχεια των προηγουμένων «διαβουλεύσεων» 20 και πλέον ετών, το νέο σχέδιο νόμου για τις εξετάσεις, το οποίο παρουσίασε το ΥΠΜΕ, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζει ολιστικά και ευθέως την πραγματικότητα την οποία επικαλείται

Δεν κόβει τον γόρδιο δεσμό της διαπλοκής, αναλαμβάνοντας πλήρως την διαδικασία των εξετάσεων

Αναγάγει την εισαγωγή κάμερας κατά την εξέταση, σε μεγίστη υπηρεσία ελέγχου της διαφάνειας και αποτροπή των συναλλαγών, χωρίς καμιά προσομοίωση, χωρίς προδιαγραφές ή ασφαλιστικές δικλείδες στην χρησιμοποίησή της.

Τοποθετεί στην εξέταση τον εκπαιδευτή στο πίσω κάθισμα του οχήματος (sic!) παρά τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτών ότι, όπως ΔΕΝ συμμετέχουν στις Θεωρητικές Εξετάσεις, έτσι ΔΕΝ θέλουν να συμμετέχουν και στις Πρακτικές Εξετάσεις, φωνάζοντας σε όλους τους τόνους και όλες τις πτώσεις, ότι ο ρόλος τους είναι αποκλειστικά η Εκπαίδευση..!

Τέλος, ακολουθώντας την πεπατημένη, θεσμοθετεί την έκδοση διπλώματος στα 17 έτη, με ένα περίεργο σκεπτικό, το οποίο θα δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά, λαμβάνοντας υπόψη την ελλιπή κατάρτιση μιας παλαιότερης γενιάς οδηγών, η οποία καλείται από τους αντίστοιχους νόμους που τη γαλούχησαν, να «καθοδηγήσει» την επόμενη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube