Έρχεται στην Ελλάδα η Lynk & Co

Έρχεται στην Ελλάδα η Lynk & Co

Μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία, που ακούει στο όνομα Lynk & Co ανακοίνωσε πως θα δραστηριοποιηθεί και στην χώρα μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της επέκτασης στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Lynk & Co

Η Lynk & Co είναι μία κινεζο-σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε στη Σουηδία το 2016 στο πλαίσιο σύμπραξης της Volvo Cars και της Geely Automotive Holdings.

Εδώ και μερικά χρόνια, η Lynk & Co δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, φέρνοντας τα μοντέλα της σε επιλεγμένες αγορές. Πλέον όμως, έκρινε πως έφτασε η ώρα για επέκταση των δραστηριοτήτων της, με την εταιρεία να ανακοινώνει την έλευσή της στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

H Lynk & Co έρχεται στην Ελλάδα με το 01, ένα plug-in hybrid C-SUV

Lynk & Co 01

Συγκεκριμένα, οι εργασίες της θα ξεκινήσουν από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, με την αρωγή της SEEAG, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε δώδεκα κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και έχει περισσότερα από 100 σημεία πώλησης αυτοκινήτων.

Όσον αφορά την χώρα μας, το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα διατεθεί στην ελληνική αγορά είναι το 01, ένα plug-in hybrid C-SUV, μήκους 4.541 mm. To αυτοκίνητο είναι χτισμένο στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), κληροδότημα της Geely.

Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.3 lt απόδοσης 179 ίππων. Το θερμικό μοτέρ συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και 160 Nm. Φτάνοντας έτσι τους 261 ίππους και τα 425 Nm ροπής. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8”, με την ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου να προσεγγίζει τα 75 km.

H εικόνα του εσωτερικού είναι πέρα για πέρα hi-tech, αγγίζοντας τον όρο premium, με τις δύο μεγάλες οθόνες, 12,3” για τον πίνακα οργάνων και 12,7” για το infotainment να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Το αυτοκίνητο δεν υπολείπεται και στον τομέα συστημάτων ασφαλείας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων Adaptive Cruise Control και και Park Assist με κάμερα 360 μοιρών.

Lynk & Co 01

Εκτός από την Ελλάδα και την Ρουμανία, η Lynk & Co θα διαθέσει το 01 στις Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Σλοβενία και Βουλγαρία.

Περισσότερες πληροφορίες για την έλευση της φίρμας στην χώρα και κυρίως, τις τιμές του αυτοκινήτου θα μάθουμε το προσεχές διάστημα.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube