Volvo line-up
node/38125

Volvo και κινεζική Geely θέλουν να συγχωνευθούν

Η Volvo ανήκει στην Geely από το 2010. Αλλά τα δύο μέρη επιθυμούν να προχωρήσουν παραπέρα, συγχωνεύοντας τις δύο εταιρείες προκειμένου να σχηματίσουν έναν νέο όμιλο.

Η Volvo και η Geely θα ενισχύσουν τους δεσμούς τους. Δεν είναι απλή φήμη, ήταν οι κύριοι ενδιαφερόμενοι που έκαναν την ανακοίνωση μέσω δελτίου Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Geely, μεγάλος Κινέζος κατασκευαστής, έχει εξαγοράσει την Volvo από το 2010. Αλλά προς το παρόν, οι Volvo και Geely αποτελούν δύο ξεχωριστές οντότητες με αντίστοιχες θυγατρικές, κυρίως την Polestar για τη σουηδική εταιρεία και τη Lynk & Co για τους Κινέζους.

Τα δύο μέρη θέλουν να συγχωνευθούν για να σχηματίσουν έναν και μόνο παγκόσμια όμιλο, προκειμένου αυτός να υποστηρίξει την επιτάχυνση των τεχνικών και οικονομικών συνεργιών. Πριν από λίγους μήνες, οι Volvo και Geely είχαν ήδη συνδυάσει τις δραστηριότητές τους για την ανάπτυξη νέων θερμικών κινητήρων.

Μαζί, η Volvo και η Geely θέλουν να ενισχυθούν για να αντιμετωπίσουν τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως γράφουν, «η ενότητα είναι δύναμη». Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές «προσεγγίσεις» στον τομέα, με πιο ηχηρή από αυτές τον γάμο του Groupe PSA με την FCA.

Η Volvo και η Geely διαβεβαιώνουν ότι αυτή η συγχώνευση δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξαγορά της σουηδικής επιχείρησης από την Geely πριν από δέκα χρόνια ήταν επιτυχής. Η Volvo παρέμεινε πιστή στο σουηδικό DNA, αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις της, έχοντας για πρώτη φορά περάσει το φράγμα των 700.000 παραδόσεων το 2019.

Από οικονομικής πλευράς, οι εταιρείες εξηγούν: «Η εταιρεία που θα προκύψει από αυτή τη συγχώνευση θα έχει πρόσβαση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μέσω του Hong Kong, πριν στοχεύσει στην εισαγωγή της στη Στοκχόλμη».

node/39726

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Η πρώτη C8 Corvette που πάτησε σε νορβηγικό έδαφος δεν ήταν καθόλου φθηνή!.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Το κατάστημα Carfreaks στη Νορβηγία, μην μπορώντας να περιμένει το επίσημο εμπορικό ντεμπούτο της Chevrolet C8 Corvette στη Γηραιά Ήπειρο, εισήγαγε ένα παράδειγμα του μοντέλου από τις ΗΠΑ πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των $277.966 (2,4 εκατομμύρια νορβηγικά kroner). Το νούμερο αυτό φαντάζει ακόμα πιο εξωφρενικό αν σκεφτούμε πως στις ΗΠΑ, η αρχική τιμή της Corvette είναι κάτω από τα $60.000!

Η Chevrolet C8 Corvette παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο και εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, αναμένεται να φτάσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η μαύρη Corvette που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η πρώτη που πάτησε Νορβηγικό έδαφος και η τεράστια επιβάρυνση στην τιμή οφείλεται κυρίως στους δασμούς και λιγότερο στα μεταφορικά έξοδα.

Corvette

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

Για να φτάσει το όχημα στη Νορβηγία από τις ΗΠΑ διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες. Ο Ståle Pettersen παρέλαβε το όχημα από το λιμάνι του Oslo μέσα σε container και ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το  Oslo στο Løten.

Να θυμίσουμε πως η κεντρομήχανη Chevrolet C8 Corvette φορά ατμοσφαιρικό V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 502 PS και 637 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 3" με χρήση Launch Control και με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance Package.

[Πηγή: Broom μέσω Carbuzz]

node/39739

Σκύλος βρίσκει δουλειά σε αντιπροσωπεία της Hyundai

Το αδέσποτο τετράποδο φιλοξενείται μόνιμα σε έκθεση της Hyundai στη Βραζιλία.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Σκύλος βρίσκει δουλειά σε αντιπροσωπεία της Hyundai

Μια αντιπροσωπεία της Hyundai στη Βραζιλία προσέλαβε ένα πολύ περίεργο υπάλληλο για να βοηθήσει στις πωλήσεις ο οποίος δεν είναι άνθρωπος αλλά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Ο λόγος για τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες ο οποίος ονομάζεται Tucson, προς τιμήν του SUV της φίρμας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας, Emerson Mariano, βρήκε ένα αδέσποτο σκύλο καθώς τελείωνε η βάρδιά του. Το μικρής ηλικίας τετράποδο ήταν βρεγμένο, αδύνατο και ταλαιπωρημένο, με αποτέλεσμα ο manager να το λυπηθεί και να του προσφέρει τροφή και νερό.

Δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του, ο σκύλος έμεινε στο σημείο και τις επόμενες ημέρες, κάτι που οδήγησε τους υπαλλήλους της αντιπροσωπείας στο να τον υιοθετήσουν. Η ομάδα τον φρόντισε με όλα τα απαραίτητα εμβόλια και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, και τον ονόμασε Tucson. Η όμορφη σχέση τους μάλιστα εξελίχθηκε και σε επαγγελματική καθώς ο σκύλος απέκτησε θέση υπαλλήλου στην αντιρποσωπεία βοηθώντας στις πωλήσεις ως "ειδικός σύμβουλος".

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο Tucson απέκτησε ειδικό καρτελάκι, σπιτάκι μέσα στην έκθεση αλλά και την κατάλληλη αμφίεση για να υποδέχεται τους πελάτες. Επιπλέον, έχει δικό του προφίλ στο Instagram στο οποίο έχει ήδη μαζέψει 136.000 followers ενώ αναμένεται να πάρει μέρος σε διαφημιστικά σποτ!

[Πηγή: agazeta]

TAGS