Volvo και κινεζική Geely θέλουν να συγχωνευθούν

Volvo και κινεζική Geely θέλουν να συγχωνευθούν

Η Volvo ανήκει στην Geely από το 2010. Αλλά τα δύο μέρη επιθυμούν να προχωρήσουν παραπέρα, συγχωνεύοντας τις δύο εταιρείες προκειμένου να σχηματίσουν έναν νέο όμιλο.

Volvo line-up

Η Volvo και η Geely θα ενισχύσουν τους δεσμούς τους. Δεν είναι απλή φήμη, ήταν οι κύριοι ενδιαφερόμενοι που έκαναν την ανακοίνωση μέσω δελτίου Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Geely, μεγάλος Κινέζος κατασκευαστής, έχει εξαγοράσει την Volvo από το 2010. Αλλά προς το παρόν, οι Volvo και Geely αποτελούν δύο ξεχωριστές οντότητες με αντίστοιχες θυγατρικές, κυρίως την Polestar για τη σουηδική εταιρεία και τη Lynk & Co για τους Κινέζους.

Τα δύο μέρη θέλουν να συγχωνευθούν για να σχηματίσουν έναν και μόνο παγκόσμια όμιλο, προκειμένου αυτός να υποστηρίξει την επιτάχυνση των τεχνικών και οικονομικών συνεργιών. Πριν από λίγους μήνες, οι Volvo και Geely είχαν ήδη συνδυάσει τις δραστηριότητές τους για την ανάπτυξη νέων θερμικών κινητήρων.

Μαζί, η Volvo και η Geely θέλουν να ενισχυθούν για να αντιμετωπίσουν τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως γράφουν, «η ενότητα είναι δύναμη». Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές «προσεγγίσεις» στον τομέα, με πιο ηχηρή από αυτές τον γάμο του Groupe PSA με την FCA.

Η Volvo και η Geely διαβεβαιώνουν ότι αυτή η συγχώνευση δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξαγορά της σουηδικής επιχείρησης από την Geely πριν από δέκα χρόνια ήταν επιτυχής. Η Volvo παρέμεινε πιστή στο σουηδικό DNA, αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις της, έχοντας για πρώτη φορά περάσει το φράγμα των 700.000 παραδόσεων το 2019.

Από οικονομικής πλευράς, οι εταιρείες εξηγούν: «Η εταιρεία που θα προκύψει από αυτή τη συγχώνευση θα έχει πρόσβαση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά μέσω του Hong Kong, πριν στοχεύσει στην εισαγωγή της στη Στοκχόλμη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube