Επιδότηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η τοποθέτηση του ΣΕΑΑ

Επιδότηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η τοποθέτηση του ΣΕΑΑ

Ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) εξέδωσε δελτίο Τύπου με αφορμή την λήξη της κρατικής επιδότησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αγορά τους.

EV

Η κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» έχει λήξει, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην επιδοτούνται πλέον. Αυτή η εξέλιξη στάθηκε η αφορμή για το δελτίο Τύπου του ΣΕΑΑ.

Είναι δεδομένο πως η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (και στη χώρα μας) βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Μία βόλτα στους δρόμους άλλωστε θα φανερώσει πως έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα EV σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ αντιπροσωπεύουν το 5% των συνολικών πωλήσεων. Η άνοδος αλλά και η ζήτησή τους είναι τόσο μεγάλη που τον περασμένο μήνα εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και κάπως έτσι δεν γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις υπαγωγής.

Ο ΣΕΑΑ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των μέτρων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τονίζοντας παράλληλα τις ανάγκες για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου των αυτοκινήτων

ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Hyundai Kona Electric

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές του ηλεκτρικού Hyundai Kona στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Μεταφορών διεμήνυσε πως η ενίσχυση των επιδοτήσεων προκειμένου να μεταβεί η χώρα μας στην ηλεκτροκίνηση είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Με στόχο η χώρα μας να συγκλίνει ακόμα περισσότερο με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις επιδοτήσεις που αυτά προσφέρουν (οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, από τον περασμένο Αύγουστο αντιπροσωπεύουν το 21% της αγοράς).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΣΕΑΑ. Με την ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει απολύτως την προσπάθεια της πολιτείας για εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων. Παράλληλα υπενθυμίζει το τεράστιο πρόβλημα του υπέργηρου στόλου, του παλαιότερου στην ΕΕ.

ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Cupra Born

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα Tesla;

Για να μειωθούν οι πολύ αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, λόγω της ρύπανσης, την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό εξαιτίας των παλαιών οχημάτων, δεν αρκεί μόνον η είσοδος «καθαρών» αυτοκινήτων. Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα παροχής κινήτρων για την κυκλοφορία των νεότερων οχημάτων στις πόλεις και αυστηροί έλεγχοι τεχνικής επάρκειας στα κυκλοφορούντα, ιδιαιτέρως στα παλαιότερα.

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, τη στιγμή που η επόμενη φάση του προγράμματος κρατικής επιδότησης, με όνομα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube