Καλύτερη επίδοση 15ετίας για την Volvo στην Ελλάδα

Καλύτερη επίδοση 15ετίας για την Volvo στην Ελλάδα

Μετά το παγκόσμιο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για την εταιρεία (708.716 μονάδες), η Volvo Car Hellas ανακοίνωσε πως το περασμένο έτος σημείωσε την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 15ετίας στη χώρα μας.

Volvo EX30

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2023 για την Volvo Car Hellas, καθώς μέτρησε 2.388 ταξινομήσεις, 24% αυξημένες σε σχέση με το 2022.

Ρυθμούς ανάλογους με την δυναμική της στην παγκόσμια αγορά ανακοίνωσε η Volvo και στην Ελλάδα. Οι Σκανδιναβοί είδαν τις πωλήσεις τους στην χώρα μας να σημειώνουν άνοδο 24%, φτάνοντας με αυτόν το τρόπο στην καλύτερη εν Ελλάδι επίδοση της εταιρεία από το 2008, με 2.388 νέα μοντέλα της Volvo να κάνουν την εμφάνισή τους στους ελληνικούς δρόμους.

Τα στοιχεία πωλήσεων για το 2023 στην Ελλάδα αποτυπώνουν επίσης την μεγάλη διείσδυση των ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo στην αγορά. Στο σύνολο του έτους, οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Volvo Recharge ανήλθαν σε 1.819 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 82% έναντι του 2022, με τις ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών στο +69% και των plug-in υβριδικών στο +87% σε σύγκριση με το 2022.

Το 2023 εξελίχθηκε σε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για την Volvo Car Hellas, η οποία ανακοίνωσε ρεκόρ 15ετίας με 2.388 ταξινομήσεις. Μάλιστα βρέθηκε στην πρώτη θέση των plug-in hybrid μοντέλων, με μερίδιο αγοράς 16,1%

Volvo EX30

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρή ζήτηση για τα plug-in hybrid Volvo τοποθέτησε την εταιρεία στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Ελλάδα, με μερίδιο 16,1% στο σύνολο της αγοράς. Εξίσου σημαντική είναι και η αύξηση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo που, με 396 μονάδες για το 2023, αντιπροσωπεύουν πλέον το 17% επί των συνολικών ταξινομήσεων της εταιρείας.

«Το 2023, ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τη Volvo, με το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων να υπογραμμίζει εμφατικά την αποτελεσματική εκτέλεση του στρατηγικού μας σχεδίου», δηλώνει ο Edson Ishikawa, Επικεφαλής Διεθνών Αγορών για την περιοχή EMEA της Volvo Cars και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas.

«Ταυτόχρονα, είμαστε περήφανοι για την επίδοσή μας στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς το ρεκόρ στις πωλήσεις μας προκύπτει από τη σταθερά διευρυνόμενη απήχηση των ηλεκτροκίνητων Volvo στο ελληνικό κοινό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό την ομάδα της Volvo Car Hellas και τους συνεργάτες μας στο Επίσημο Δίκτυο Volvo. Οι αφίξεις του νέου EX30, καθώς και του νέου EX90 στην Ελλάδα το 2024, θα συνεισφέρουν σε μια ακόμη πιο επιτυχημένη χρονιά, προωθώντας τις επιδιώξεις μας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα».

Volvo C40

Οι στόχοι της Volvo Car Hellas για το 2024 θα υποστηριχθούν από δύο νέα σύγχρονα προγράμματα χρηματοδότησης και λειτουργικής μίσθωσης, τα οποία λανσαρίστηκαν εντός του 2023. Το Volvo Car Leasing προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λειτουργικής μίσθωσης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το Volvo Car Financial Services απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, παρέχοντας ευέλικτα, αξιόπιστα και ασφαλή σχήματα χρηματοδότησης.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube