Tokyo Motor Show 2015: Νέο Suzuki Alto Works

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Suzuki Alto Works

Η Suzuki παρουσίασε στο μεγάλο ιαπωνικό Σαλόνι αυτοκινήτου τη σπορ έκδοση του Alto.

Το «σπορ» έχει φυσικά να κάνει με τις δυνατότητες που δίνει η βάση, μιας και μιλάμε για ένα 3κύλινδρο μοτέρ τούρμπο 660 μόλις κυβικών -να θυμίσουμε ότι ανάλογη εκδοχή υπήρξε από τη Suzuki και πριν από ένα χρόνο, με το Alto RS Turbo.

Έτσι έχουμε μέγιστη ισχύ τους 52 PS, νούμερο που μας δίνει ειδική ισχύ 79 PS/lt που δεν αποτελεί και κάτι το συνταρακτικό. Ομοίως και η ροπή του Alto Works που φτάνει στη μέγιστη τιμή της τα 6,4 kgm. Το μοτεράκι αυτό συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν που στέλνει την κίνηση –πού αλλού;- στους εμπρός τροχούς και που όπως λέει η Suzuki προσφέρει «ευχάριστα άμεση αίσθηση αλλαγής». Πέραν όμως της χαριτωμένης δήλωσης, η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του Alto Works.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του μίνι της Suzuki, αυτός υποστηρίζει το ασφαλές του ονόματος με φουλ body kit, περιλαμβανομένων των ανασχεδιασμένων προφυλακτήρων, φανάρια ομίχλης, νέα πλευρικά μαρσπιέ, πολυάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος, φιμέ εμπρός φανάρια κ.ά.

Στην καμπίνα, θα βρεις μαύρα σπορ καθίσματα της Recarο με κόκκινες ραφές, τιμόνι με δερμάτινη επένδυση και αναβαθμισμένο καντράν σε σχέση με αυτό του στάνταρ Alto.

[Πηγή Suzuki, φωτογραφίες IndianAutosBlog]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube