ΙΑΑ 2017: Νέο Audi R8 V10 RWS

ΙΑΑ 2017: Νέο Audi R8 V10 RWS

Πρεμιέρα για το ελαφρύτερο, πισωκίνητο Audi R8 στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Η Audi Sport, ύστερα από το «καπνισμένο» teaser video με τα ντόνατς του R8 που προανήγγειλε την πισωκίνητη εκδοχή του, παρουσίασε και επισήμως στην ΙΑΑ 2017 το νέο R8 V10 RWS.

Εγκαινιάζοντας λοιπόν τη νέα Rear Wheel Series, η νέα προσθήκη στην γκάμα του σούπερκαρ της εταιρείας θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 κομμάτια και θα είναι διαθέσιμη τόσο ως Coupé όσο και ως Spyder.

Ενώ λοιπόν ο ατμοσφαιρικός V10 παραμένει κάτω από το καπό του R8 V10 RWS, το σύστημα quattro έδωσε τη θέση του σε ένα καθαρά πισωκίνητο set-up που κατέβασε μάλιστα το βάρος του αυτοκινήτου κατά 50 kg στο Coupé και 40 kg στο Spyder. Τοποθετημένος στο κέντρο, ο οικείος 5,2λιτρος TFSI αποδίδει τα ίδια 540 άλογα και τα 55 kgm του στάνταρ τετρακίνητου R8, ενώ απουσιάζει και η πίσω πτέρυγα που έχουμε δει στο ισχυρότερο μοντέλο plus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η Audi Sport [video]

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Audi Sport ανακοινώνει 3,7” για το σπριντ των 0-100 km/h που είναι ως χρόνος δύο δέκατα αργότερος από αυτόν του τετρακίνητου R8. Με λίγο μεγαλύτερο βάρος, το Spyder χρειάζεται ακόμη ένα δέκατο για να ολοκληρώσει την ίδια μέτρηση, στα 3,8”. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, το R8 V10 RWS Coupé πιάνει στην ευθεία τα 320 km/h, όσο ακριβώς και το τετρακίνητο αυτοκίνητο. Το ίδιο συμβαίνει και με το Spyder που φτάνει ομοίως τα 318 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε στην πίστα το Audi R8 V10 [video]

H Audi Sport όμως δεν προχώρησε απλώς στη μετατροπή του τετρακίνητου R8 σε πισωκίνητο, αλλά το εφοδίασε επίσης με τέτοιο set-up στο σασί και τα ανάλογα συστήματα ελέγχου, προκειμένου να επιτρέψει στον οδηγό να το ευχαριστιέται με ελεγχόμενα ντριφτ. Εξάλλου, γιατί άλλο να αγοράσει κάποιος ένα πισωκίνητο R8;

Και μιας και μιλάμε για αγορά, η τιμή εκκίνησης για ένα RWS Coupé είναι τα €140.000 στη Γερμανία, ενώ το Spyder κοστίζει €153.000. Τιμή που στη χώρα αυτή είναι €26.000 κάτω από το αντίστοιχο R8 quattro.

To νέο Audi R8 V10 RWS θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από αυτό το φθινόπωρο.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube