Audi R8 Spyder V10 Plus, ντεμπούτο σε μέταλλο

Audi R8 Spyder V10 Plus, ντεμπούτο σε μέταλλο

Το νέο Audi R8 Spyder V10 Plus, το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο της εταιρείας ντεμπουτάρισε σε γυμνό μέταλλο.

Η Audi αποκάλυψε online το R8 Spyder V10 Plus πριν από περίπου ένα μήνα και τώρα το ανοιχτό σούπερκαρ κάνει το ντεμπούτο με φυσική παρουσία, φινιρισμένο σε ένα εκτυφλωτικό κόκκινο στο Audi Forum Ingolstadt στη Γερμανία.

Οπότε εμπρός σας φιγουράρει εκτός από το πιο γρήγορο ανοιχτό και το πιο ακριβό στον κατάλογο της Audi. Ένα αυτοκίνητο που στην εθνική αγορά του τιμάται €207.500, δηλαδή 17,5 χιλιάδες ακριβότερα από το αντίστοιχο κουπέ. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το ηλεκτρικό R8 e-tron κατέχει τον τίτλο του ακριβότερου Audi με τιμή ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά καθώς η παραγωγή του διεκόπη ύστερα από 100 πωλήσεις, έπαψε να είναι ενεργό στη λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Audi R8 e-tron

Το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να εκθρονίσει το R8 Spyder V10 Plus από την κορυφή της λίστα τιμών είναι το φημολογούμενο hypercar Audi Sport. Ωστόσο, η γκάμα των Audi υψηλών επιδόσεων αναμένεται να εμπλουτιστεί προσεχώς με τουλάχιστο δύο ακόμη SUV με τα σήματα «RS».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Audi Sport GmbH: Εστίαση στα crossover και SUV παρά στα σούπερκαρ

Επανερχόμενοι στο αυτοκίνητο που έχουμε εμπρός μας, είναι λοιπόν ένα R8 Spyder V10 Plus βαμμένο σε Dynamite Red και φορτωμένο με μπόλικα έξτρα που φορτώνουν με τη σειρά τους την τιμή αρκετά παραπάνω από του βασικού μοντέλου. Μεταξύ άλλων, από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού φοράει 20άρες γυαλιστερές μαύρες ζάντες των €1.500 και εμπρός φανάρια laser LED που κοστίζουν 3.380 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το νέο Audi R8 V10 [video]

Κατά τα λοιπά, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα R8 Plus την κίνηση του αυτοκινήτου αναλαμβάνει ο 5,2λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 με τα 610 άλογα και τα 57,1 kgm. Νούμερα ικανά για να το εκτοξεύσουν στο σπριντ των 0-100 km/h σε 3,3” και να το σταματήσουν να το επιταχύνουν στα 328 km/h.

Η Audi θα ξεκινήσει να παραδίδει R8 Spyder V10 Plus στο τέλος του καλοκαιριού.

[Πηγή Audi Forum Ingolstadt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube