To Audi R8 κάνει donuts; [video]

To Audi R8 κάνει donuts; [video]

Με ένα μικρής διάρκειας αλλά πειστικό video η Audi μας επιβεβαιώνει ότι το R8 θα γίνει και πισωκίνητο.

Χθες, τρόπον τινά εν θερμώ, ανακοινώθηκε η επικείμενη άφιξη ενός πισωκίνητου μοντέλου από την Audi Sport, το τμήμα επιδόσεων του Ingolstadt.

Έτσι, το video που έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι το R8 θα είναι το πρώτο σούπερ μοντέλο της φίρμας που θα απαρνηθεί το set-up quattro.

Με πρεμιέρα στην ΙΑΑ 2017, την άλλη εβδομάδα στη Φρανκφούρτη, το γερμανικό σούπερκαρ, όπως βλέπουμε στο video με τα ντόνατς στο παρκινγκ, θα στηθεί στο σταντ με λευκή φορεσιά και κόκκινες διακοσμήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πισωκίνητο Audi R8 GT, RS4 Avant 2.9 V6 και SQ2 στη Φρανκφούρτη

Αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμα γνωστό αν το αυτοκίνητο θα φορά τον ατμοσφαιρικό 5,2λιτρο V10 ή θα πάει σε ένα μικρότερης χωρητικότητας τούρμπο, το νέο 2,9λιτρο V6 για παράδειγμα. Βλέπετε το video δεν έχει ήχο έτσι ώστε να μπορούνε να συμπεράνουμε. Πάντως οι πληροφορίες μας λένε για την πρώτη περίπτωση και μάλιστα στην έκδοση plus με τους 610 PS. Και να είναι όντως έτσι και με δεδομένο το κατά μέχρι και 100 kg μικρότερο βάρος, το R8 GT, όπως θα ονομάζεται, θα βάζει κυριολεκτικά φωτιά στην άσφαλτο.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δεν θα πρόκειται για το πρώτο street legal πισωκίνητο R8, καθώς ο βελτιωτικός οίκος MTM έχει ήδη μοντιφάρει το μοντέλο πρώτης γενιάς το 2010 να στέλνει την ισχύ στον πίσω άξονα.

[Πηγή Audi Sport μέσω instagram]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube