To εφετινό «Porsche Prize» του βιενέζικου TU στη MEB της VW

To εφετινό «Porsche Prize» του βιενέζικου TU στη MEB της VW

Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Βιέννης έδωσε το φετινό βραβείο «Porsche Prize» στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ της VW, τοποθετώντας την δίπλα σε νεωτερισμούς όπως το ABS, το quattro και ο αερόσακος.

Porsche Prize 2021_Technische Universität Wien_MEB_VW

Μεγάλη βράβευση για τη Volkswagen. Ο Thomas Ulbrich, μέλος του ΔΣ της εταιρείας από το Τμήμα Τεχνικής Εξέλιξης, παρέλαβε το 22ο Porsche Prize που της απένειμε το Technische Universität Wien για την εξέλιξη της σπονδυλωτής ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB

Σύμφωνα με το σκεπτικό του πανεπιστημίου, με τη MEB, η Volkswagen έφερε το κόνσεπτ της πλατφόρμας σε μια νέα εποχή κινητικότητας: Μέσω της συστηματικής εστίασης της φίρμας στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και στη χρηστικότητα για οχήματα διαφορετικών κατηγοριών, η MEB επιτρέπει τεράστιες οικονομίες κλίμακας, μειώνει το κόστος της ηλεκτρονικής κινητικότητας και επιταχύνει τη μετάβαση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Το διεθνώς φημισμένο «Porsche Prize» απονέμεται για πρωτοποριακή έρευνα και εξέλιξη στον τομέα της μηχανολογίας των αυτοκινήτων από το 1977.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube