Η Volkswagen αποκατέστησε το αγωνιστικό bi-motor Golf Mk II του Pikes Peak [video]

Η Volkswagen αποκατέστησε το αγωνιστικό bi-motor Golf Mk II του Pikes Peak [video]

Φέτος είναι χρονιά Pikes Peak για την Volkswagen, η οποία επιστρέφει στη φημισμένη Ανάβαση με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο. Με την ευκαιρία, αποκατέστησαν το Golf με το οποίο είχαν τρέξει εκεί πριν 30 χρόνια και μας το παρουσιάζουν.

Πριν λίγες μέρες η Volkswagen παρουσίασε ένα ανθρακονημάτινο πρωτότυπο με το οποίο θα συμμετάσχει στο φετινή Ανάβαση Pikes Peak. Το αγωνιστικό αυτό είναι ηλεκτροκίνητο και στοχεύει στο αντίστοιχο ρεκόρ. Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι πάντως, σε εμάς αυτό το bi-motor Golf δεύτερης γενιάς, ασκεί μεγαλύτερη γοητεία.

Με αφορμή το λανσάρισμα του VW I.D R για τον φετινό αγώνα, η Volkswagen αποκατέστησε το αγωνιστικό του 1987 και το παρουσιάζει. Η διαδικασία διήρκησε έξι μήνες. Το αυτοκίνητο είχε οδηγηθεί τότε από τον Jochi Kleint και είχε πετύχει τον 4ο χρόνο  στα δοκιμαστικά, ενώ χρησιμοποιούσε τον έναν από τους δύο κινητήρες. Στον αγώνα, μια εγκατάλειψη έδωσε τέλος στην προσπάθεια.

Η Volkswagen λέει ότι το αυτοκίνητο φτιάχτηκε ειδικά για το Pikes Peak και ζύγιζε μόλις 1.020 kg. Το highlight φυσικά ήταν η διάταξη με τους δύο κινητήρες 1.8 από 16βάλβιδο GTI, με την προσθήκη τούρμπο. Η συνδυασμένη ισχύς ήταν 652 άλογα. Τα οποία έφταναν στους τροχούς μέσω ενός συστήματος μετάδοσης της Hewland το οποίο επέτρεπε στο αυτοκίνητο να είναι κατ’ επιλογή… μπροστικίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο.

Κατά την αποκατάσταση, η VW προσπάθησε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην αυθεντική του μορφή, στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Πράγμα που απαιτούσε αρκετή «ευαισθησία». Η πρόκληση ήταν να συγχρονίσεις σωστά τους δύο κινητήρες, ώστε το αυτοκίνητο να μην είναι ανεξέλεγκτο. Η ομάδα των μηχανικών που ανέλαβε την ανακατασκευή δεν πίεσε τους  κινητήρες στο ίδιο στάδιο. Παίρνουν 240-260 PS από τον καθένα, με τη συνδυασμένη ισχύ να μην ξεπερνά τους 500 ίππους σε αυτή τη δεύτερη ζωή του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube