node/31527

Η Mazda γιορτάζει τα 40ά γενέθλια του περιστροφικού RX-7 [video]

Για να σηματοδοτήσει την 40ή επέτειο του RX-7, η Mazda επιστράτευσε και τις τρεις γενιές του για να τεκμηριώσει την εξέλιξη του πιο επιτυχημένου μοντέλου με περιστροφικό κινητήρα.

Χρόνια πριν ο Jujiro Matsuda ασχοληθεί με τα περιστροφικά μοτέρ, ο Γερμανός μηχανικός Felix Wankel μαστόρευε ασχολούμενος με την εσωτερική καύση. Ο Wankel πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον περιστροφικό κινητήρα το 1929 και, ενώ βρισκόταν στην NSU, ολοκλήρωσε το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο το 1957.

Παρόλο που η NSU Motorenwerke AG ανδρώθηκε μέσω της αγάπης της για τα περιστροφικά μοτέρ, ήταν η Mazda που εξασφάλισε τις ευλογίες των Γερμανών για να σχεδιάσει το δικό της κινητήρα Wankel. Έτσι, φτάσαμε στο Cosmo 110S του 1967, το οποίο απέδιδε 110 άλογα από ένα περιστροφικό μοτέρ 982 cc με δύο ρότορες, δύο μπουζί ανά θάλαμο και ένα 4πλό καρμπιρατέρ.

Το επίτευγμα της Mazda στην εξέλιξη των περιστροφικών μοτέρ συνέβη το 1978 με το RX-7. Ένα δίπορτο σπορ αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να εξάψει τη φαντασία των παθιασμένων με το αυτοκίνητο από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο ίδιος άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το RX-7 ήταν και για το περιστροφικό μοτέρ. Ο Kenichi Yamamoto βρισκόταν επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης του περιστροφικού Wankel, προκειμένου αυτός να γίνει αξιόπιστος, ήδη από το 1961.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda RX-7 1978-1985 [video]

Παρόλο που το RX-8 ήρθε το 2003 και υπηρέτησε το σκοπό του μέχρι το 2012 αντιμετώπισε ισχυρή κριτική, καθώς ήταν περισσότερο ένα GT παρά ένα καθαρόαιμο σπόρτσκαρ. Για το λόγο αυτό, οι φανατικοί της Mazda αναφέρονται στο RX-7 ως το καλύτερο μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα στη μακρόχρονη ιστορία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξάλλου, από όλα τα μοντέλα της Mazda με τέτοιο κινητήρα, ήταν το RX-7 που έδωσε τη σκυτάλη στο 787B για να κερδίσει τις 24 Ώρες του Le Mans το 1991.

Η γοητεία του RX-7 πηγαίνει πάνω και πέρα από οποιοδήποτε δίπορτο κουπέ, ειδικά όταν σου έρχεται στο μυαλό ότι αγωνίστηκε σε κάθε γνωστό μηχανοκίνητο θεσμό, περιλαμβανομένων των WRC Group B και του BTCC. Μέσα από ένα τρίλεπτο κλιπάκι που δημοσιεύτηκε στο YouTube, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποτίει φόρο τιμής στο σπόρτσκαρ που καθόρισε την εταιρεία της Hiroshima πολύ πριν το MX-5 εμφανιστεί στην αυτοκινητική σκηνή.

Και ξέρετε; Η Mazda δεν παραιτείται από το περιστροφικό μοτέρ. Το RX-9 βρίσκεται πίσω από τη γωνία, έτοιμο να προσφέρει έναν ολοκαίνουριο τύπο περιστροφικού κινητήρα. Το SkyActiv-R έχει αναλυθεί ξανά και ξανά μέσω επίσημων εκδόσεων, του RX-Vision Concept και πολλών ευρεσιτεχνιών, κάτι που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να το δούμε να σταδιοδρομεί.

Παρόλο που το περιστροφικό μοτέρ της Mazda γιόρτασε 50 χρόνια εξέλιξης (και επανάστασης) το 2017, το RX-9 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 για διαφορετικό λόγο. Σε λιγότερο από δύο χρόνια από σήμερα, η Mazda θα γιορτάσει 100 χρόνια. Από τότε που ο Jujiro Matsuda ίδρυσε την Toyo Cork Kogyo Co., Ltd. στην Hiroshima στην Ιαπωνία.

node/40219

Mazda: Γνήσια καινούργια ανταλλακτικά για το ΜΧ-5 πρώτης γενιάς 

Η Mazda θα τα διαθέτει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία, μέσω του επίσημου δικτύου αντιπροσώπων της. 

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Mazda: Γνήσια καινούργια ανταλλακτικά για το ΜΧ-5 πρώτης γενιάς 

Είναι ίσως το πιο εμβληματικό μοντέλο της Mazda. Ο λόγος για το Mazda MX-5 πρώτης γενιάς ή ΝΑ, αυτό με τους χαρακτηριστικούς αναδιπλούμενους προβολείς και την πιο εύχρηστη ίσως αναδιπλούμενη οροφή σε αυτοκίνητο της κατηγορίας, καθώς το «άνοιξε-κλείσε» μπορούσε να γίνει δίχως ο οδηγός να κινηθεί από τη θέση του και μάλιστα χειροκίνητα.

Το MX-5 πρώτης γενιάς έχει πλέον συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια ζωής και βέβαια είναι συλλεκτικό, αλλά το θέμα είναι η συντήρησή του, καθώς ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του ακόμη και στα πιο καλοδιατηρημένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Έτσι η Mazda, αφού διαβουλεύτηκε με τα club των φίλων του MX-5 αλλά και κατά τόπους αντιπροσώπους της,  αποφάσισε να βάλει στην παραγωγή και να διαθέσει στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών μια σειρά από γνήσια ανταλλακτικά, που θα κατασκευάζονται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Mazda RX-7 FD

Συνολικά η Mazda θα έχει διαθέσιμα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία 117 ανταλλακτικά για τις δεξιοτίμονες εκδόσεις και 156 για τις δεξιοτίμονες, τα οποία θα διατίθενται μέσα από το δίκτυο των επίσημων εμπόρων της μάρκας. 

mx5-2

Σε αυτά περιλαμβάνονται μια νέα μαλακή κορυφή που διαθέτει ίδιο τζάμι με αυτό της αρχικής έκδοσης, ζάντες της Enkei που κρατούν την κλασσική σχεδίαση αλλά χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία είναι ελαφρύτερες και πιο ανθεκτικές και ένα πλήθος από εσωτερικά διακοσμητικά εξαρτήματα, μηχανικά εξαρτήματα, ακόμη και βίδες και ροδέλες που χρησιμοποιούσε το αρχικό μοντέλο.

node/40168

Peugeot: Επίσημη αναπαλαίωση του 205 GTi –και όχι μόνο

Τμήμα αποκατάστασης, έκθεσης και πώλησης των θρυλικών μοντέλων της ξεκινά η Peugeot, με πρώτο τυχερό το πολύ αγαπημένο 205 GTi 1.9.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Peugeot: Επίσημη αναπαλαίωση του 205 GTi –και όχι μόνο

Για την επέτειο των 210 ετών της, η Peugeot εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα: Την αναπαλαίωση και πώληση vintage οχημάτων, μέσω της λέσχης «L’ Aventure Peugeot», η οποία είχε ιδρυθεί το 1982 από τον Pierre Peugeot.

Η αποκατάσταση των οχημάτων θα γίνεται στα εργαστήρια του Μουσείου Ιστορικών Αυτοκινήτων της Peugeot στο Sochaux, και όλα τους θα λαμβάνουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας με την ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης, πριν τεθούν σε πώληση. Το πρώτο αυτοκίνητο που επιλέχθηκε για αναπαλαίωση είναι το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας με το λιοντάρι: Ένα μαύρο 205 GTi με τον κινητήρα των 1,9 lt και 130 PS. Η διαδικασία θα αναδείξει το ταλέντο και την τεχνογνωσία των υπαλλήλων που κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις στα πεδία που είναι απαραίτητα για μια ποιοτική αναπαλαίωση (μηχανικοί, φανοποιοί και ταπετσέρηδες). 

Η νέα αυτή δραστηριότητα είναι δυνατή λόγω της διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Η λέσχη Αventure Peugeot προετοιμάζεται γι’ αυτό εδώ και επτά χρόνια, έχοντας κάνει τις απαραίτητες εργασίες στην αποθήκη της προκειμένου να διαχειριστεί το στοκ των ανταλλακτικών. Σε περίπτωση έλλειψης κάποιου εξαρτήματος η Peugeot  θα απευθυνθεί σε παραδοσιακούς συνεργάτες της για την κατασκευή τους μέσω 3D εκτύπωσης. 

Από το 2021, έχει προβλεφθεί ένας χώρος αποκλειστικά για την έκθεση των αναπαλαιωμένων μοντέλων της Peugeot με την υπογραφή της Aventure Peugeot, ενώ όλα θα ανεβαίνουν και σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της. Αυτοκίνητα ιδιωτών μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν στον ίδιο χώρο εφόσον έχουν λάβει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας της Aventure Peugeot.

Δείτε στις φωτογραφίες της gallery που ακολουθεί, σε τι κατάσταση είναι το 205 GTi που ανέλαβε να ξανακάνει καινούργιο η Peugeot.

[Πηγή: Peugeot]