BYD, ετοιμάζει άλλους 15.000 Megawatt ταχυφορτιστές

BYD, ετοιμάζει άλλους 15.000 Megawatt ταχυφορτιστές

Το μεγαλύτερο στοίχημα της ηλεκτροκίνησης είναι η φόρτιση σε ρυθμούς αντίστοιχους του φουλαρίσματος ενός ντεπόζιτου. Η BYD έχει ισοφαρίσει -σχεδόν- τους χρόνους.

BYD

Πριν ένα μήνα, είδαμε ένα BYD Han L να φορτίζει από το 13% στο 60% σε λιγότερα από 5’, προσθέτοντας περί τα 400 km αυτονομίας σε ελάχιστο χρόνο. Ελάχιστα μεγαλύτερο από το φουλάρισμα ενός ρεζερβουάρ υγρών καυσίμων.

Κατέστη δυνατό χάρη στους νέους ταχυφορτιστές του ενός megawatt της BYD. Γνωστοί ως «Megawatt Flash Chargers», υπάρχουν ήδη 500 στην Κίνα. Και ο στόχος που είχε τεθεί ήταν να φτάσουν τους 4.000. 

Είδηση που επιβεβαίωσαν και οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας κατά την παρουσίαση του Dolphin Surf. Αλλά όταν έχεις τέτοιο τεχνολογικό διαμάντι στα χέρια σου, προσπαθείς να εξαπλωθείς όσο περισσότερο γίνεται.

Έτσι, η BYD αποφάσισε ότι αντί για 4.000 Megawatt Flash Chargers, θα φτιάξει 15.000, ώστε να πλημμυρίσει όλη την Κίνα

BYD

Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις της με τις Xiaoju Charging και LongShine. Η πρώτη έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει -ή αναβαθμίσει- 10.000 σημεία φόρτισης σε ένα MW. Ενώ η δεύτερη έχει δεσμευτεί για επιπλέον 5.000, αν και δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ YangWang U7, η BYD διδάσκει τους Δυτικούς τι εστί πολυτέλεια

Και οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες είναι μεγάλοι παίκτες στην κινεζική σκηνή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τα δικά τους δίκτυα. Σε περιοχές όπου το ηλεκτρικό δίκτυο δεν έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τόση υψηλή τάση, θα επιλεχθεί η λύση της αποθήκευσης ενέργειας.

BYD

Πέρα από τον πόλεμο τιμών, στην Κίνα διεξάγεται και πόλεμος ταχυφόρτισης. Η BYD δεν είναι η μόνη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει μεγαλεπίβολα πλάνα. Η Xpeng έχει ήδη αναπτύξει ταχυφορτιστές 480 kW στην Κίνα, με στόχο να φτάσει τα 800 kW με την επόμενη γενιά φορτιστών της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Για πρώτη φορά, η BYD πούλησε περισσότερα EV στην ΕΕ από την Tesla

Η Zeekr, η αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από την Geely και επιδιώκει να καθιερωθεί ως πολυτελής μπράντα στην Ευρώπη, εργάζεται πάνω σε ταχυφορτιστή 1,2 MW.

Ενώ η τεχνολογική υπερδύναμη Huawei θέλει να φτάσει τα 1,5 MW. Αλλά ενώ όλοι υπόσχονται μελλοντικά επιτεύγματα, το Han L αποδεικνύει έμπρακτα ότι η BYD προσφέρει ήδη την τεχνολογία του μέλλοντος. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube