BYD Atto 3 τροφοδοτεί μηχάνημα αιμοκάθαρσης για 11χρονο

BYD Atto 3 τροφοδοτεί μηχάνημα αιμοκάθαρσης για 11χρονο

Γυναίκα στην Αυστραλία χρησιμοποιεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να λειτουργήσει το μηχάνημα αιμοκάθαρσης του γιου της κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.

BYD Atto 3

Όταν το ρεύμα διακόπηκε ως αποτέλεσμα σφοδρών καταιγίδων και ξαφνικών πλημμύρων την ημέρα των Χριστουγέννων, πολλοί Αυστραλοί βίωσαν αμέσως τις συνέπειες. Οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες δεν λειτουργούσαν, τα κλιματιστικά σταμάτησαν, το ίδιο και τα ψυγεία εν μέσω καύσωνα. Ένα BYD Atto 3 όμως έσωσε τη ζωή ενός 11χρονου.

Ορισμένοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το BYD Atto 3, έχουν συστήματα V2L. Επιτρέπουν στο όχημα να λειτουργήσει ως τροφοδοτικό για ηλεκτρικές συσκευές.

Τελείως απλά κι άκοπα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει σαν μια τεράστια μπαταρία σε περίπτωση ανάγκης

Όταν το ρεύμα έπεσε ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Kristy Holmes κι ο σύζυγός της χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο για να συνδέσουν τα ψυγεία τους και τα ψυγεία των γειτόνων τους στα διπλανά σπίτια.

BYD Atto 3

Όταν όμως το ρεύμα δεν επανήλθε σύντομα, το ζευγάρι άρχισε να αναρωτιέται αν το BYD Atto 3 που αγόρασαν τον Φεβρουάριο του 2023 θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το μηχάνημα αιμοκάθαρσης που χρειάζεται ο γιος τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τοπ στις πωλήσεις το BYD Atto 3! Σε ποια χώρα της ΕΕ;

«Τελικά το έκανε, αλλά χρειάστηκε μόνο για μία μέρα γιατί μετά επανήλθε το ρεύμα», δήλωσε η Holmes. «Η μπαταρία του θα επαρκούσε για τέσσερα 24ωρα και μετά θα έπρεπε να πάμε να φορτίσουμε το αυτοκίνητο κάπου».

BYD Atto 3

Ο γιος της Levi, ο οποίος βρίσκεται σε λίστα για μεταμόσχευση νεφρού, θα αντιμετώπιζε απειλητικές για τη ζωή συνέπειες αν δεν μπορούσε να λάβει θεραπεία. Εν ανάγκη, θα έπρεπε να ταξιδέψει από το Queensland στο Brisbane κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, αν δεν έβρισκε εναλλακτική λύση.

«Είναι το πιο εκπληκτικό αυτοκίνητο που είχα ποτέ. Τώρα μπόρεσε να σώσει τον γιο μου κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, δεν νομίζω ότι θα επιστρέψω ποτέ ξανά σε ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο».

BYD Atto 3

Εμείς πάντως θα της συστήναμε να προμηθευτεί και μια μικρή γεννήτρια, ώστε να έχει και δεύτερη εναλλακτική λύση για να τροφοδοτήσει το σύστημα της αιμοκάθαρσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να υπάρχει plan B. 

Ένας άλλος οδηγός EV, ο καθηγητής Χημείας Matt McLaughlin, δημοσίευσε σε τοπική ομάδα του Facebook ότι προθυμοποιείτο να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη από ρεύμα. «Σε αντάλλαγμα, έπρεπε να αναγνωρίσουν δημόσια πόσο ικανά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Ο ίδιος δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή ρεύματος χάρη στους ηλιακούς συλλέκτες και την οικιακή μπαταρία Tesla Powerwall που έχει στο σπίτι.

BYD Atto 3

Ο 52χρονος Αυστραλός δήλωσε ότι η σύζυγός του ήταν αρχικά σκεπτική σχετικά με τη μεγάλη επένδυσή τους σε ηλιακούς συλλέκτες, οικιακές μπαταρίες και τα δύο ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Τώρα όμως πείστηκε για τα καλά.

«Ήμαστε εντελώς εκτός δικτύου για έξι ημέρες, αλλά το κλιματιστικό λειτουργούσε κανονικά, όπως κι η αντλία της πισίνας. Με τόσο έντονη ηλιοφάνεια, μπορούσα να λειτουργώ τα πάντα και να φορτίζω το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της ημέρας», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube