Η Tesla πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία;

Η Tesla πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία;

Η Tesla δεν ενδιαφέρεται μόνο για την ηλεκτρική κινητικότητα. Σχεδιάζει να προχωρήσει περισσότερο όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θέλει επίσης να γίνει προμηθευτής, ωστόσο με έναν δικό της τρόπο.

Tesla house

Μπαίνοντας στην κατηγορία των EV, η Tesla ξεχώρισε γρήγορα από τον συρμό, συγκλονίζοντας τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αλλά η εταιρεία έφερε επίσης την επανάσταση στην ηλεκτρική κινητικότητα, εξελίσσοντας και προωθώντας το δικό της δίκτυο ταχυφοριστών. Από εδώ και στο εξής, το Palo Alto θα ενδιαφέρεται και για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά όχι χωρίς να (ξανά)ανακαλύψει τα ήδη γνωστά συστήματα.

Η Tesla επέλεξε τη Γερμανία ως την πρώτη αγορά, για να ξεκινήσει τα σχέδιά της. Με τη νέα δραστηριότητα στο στάδιο της ανάπτυξης, ο καλιφορνέζικος όμιλος έστειλε ένα ερωτηματολόγιο σε λίγα, επιλεγμένα άτομα. Μια έρευνα που θα αξιολογήσει τις ανάγκες σε αυτόν τον τομέα, θα μάθει τα κριτήρια που θα τα έκανε να αλλάξουν τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τι προϊόντα στον κατάλογο της φίρμας θα τα ενδιέφεραν.

tesla house

Διότι εκτός από τα αυτοκίνητά της, η Tesla προσφέρει και πολλές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Οι Καλιφορνέζοι αναφέρουν ακόμη και ένα πακέτο ενέργειας που θα περιλαμβάνει ηλιακούς συλλέκτες, λύσεις αποθήκευσης ενέργειας με Powerwall (η οικιακή μπαταρία της Tesla) και φορτιστή AC, τα οποία θα συνεργάζονται για την περίπτωση με ένα συμβόλαιο πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τηλεχειρισμός για προσαρμογή ενεργειακού κόστους στις ανάγκες
Παρόλο που η αμερικανική φίρμα δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες της προσφοράς της, ανακοινώνει στο ερωτηματολόγιο μια υπηρεσία ελέγχου φορτίου. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το αυτοκίνητό σου φορτίζεται κάθε πρωί για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σου. «Υπό ποιες συνθήκες θα εξουσιοδοτούσες στην Tesla να ελέγχει το χρόνο φόρτισης του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να χρεώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σου και να σου προσφέρει μια φθηνότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος;», διερωτάται ο κατασκευαστής.

tesla house

Προσώρας, πρόκειται μόνο για φιλοδοξίες εκ μέρους της Tesla, αλλά η πρόθεσή της είναι σαφής. Θέλει να γίνει και προμηθευτής ενέργειας για τη νέα εποχή, χρησιμοποιώντας και προσαρμόζοντας ένα ήδη υπάρχον δίκτυο κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών Tesla, αλλά και άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εν αναμονή των πρώτων υλοποιήσεων στη Γερμανία, η αμερικανική φίρμα πιθανότατα θα γνωστοποιήσει σύντομα και επισήμως τη νέα της ιδιότητα ως προμηθευτού ενέργειας και τις λεπτομέρειες της προσφοράς της. Και η Γερμανία θα είναι προφανώς μόνο η αρχή…

tesla house

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube