Τοπ στις πωλήσεις το BYD Atto 3! Σε ποια χώρα της ΕΕ;

Τοπ στις πωλήσεις το BYD Atto 3! Σε ποια χώρα της ΕΕ;

Έχοντας μόλις φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο, το BYD Atto 3 ανέβηκε στην πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Σουηδία.

Πιο προηγμένες από εμάς όσον αφορά την καθαρή κινητικότητα, οι σκανδιναβικές χώρες βλέπουν το μερίδιο αγοράς των EV να διογκώνεται εμφανώς. 

Τόσο πολύ μάλιστα που οι ξένοι κατασκευαστές «εισβάλλουν» στην Ευρώπη μέσω του βορρά. Αυτή είναι και η επιλογή της κινεζικής εταιρείας, η οποία κατάφερε συν τοις άλλοις να τοποθετήσει το BYD Atto 3 στην πρώτη θέση πωλήσεων στη Σουηδία.

Το BYD Atto 3 υπόσχεται συνδυασμένη αυτονομία 420 km με μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 60,5 kWh

BYD Atto 3

Έτσι, τον περασμένο Ιούλιο, το κινεζικό ηλεκτρικό SUV πήρε κεφάλι από το Volkswagen ID.4, αστέρι μέχρι πρότινος των πωλήσεων στη χώρα, με συνολικό όγκο 721 αυτοκινήτων.

Πέρασε ακόμη και το Tesla Model Y, το οποίο ωστόσο διατηρεί το πλεονέκτημα στο σύνολο των πωλήσεων για τους τελευταίους επτά μήνες.

BYD Atto 3

Ομολογουμένως, αυτή η φωτογραφία της αγοράς του Ιουλίου από μόνη της δεν επιτρέπει να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Παραμένει όμως γεγονός ότι η παραπάνω επίδοση αναδεικνύει τις δυνατότητες ανάπτυξης της κινεζικής φίρμας, η οποία αρχίζει πλέον να κάνει πολύ εμπορικό θόρυβο.

Το BYD Atto 3 στις χώρες όπου το εμπορεύεται η κινεζική φίρμα κοστίζει γύρω από τις 44.000 ευρώ, χωρίς το οικολογικό μπόνους που ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα. Το κινεζικό EV υπόσχεται συνδυασμένη αυτονομία 420 km με μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 60,5 kWh, που μοιράζεται επίσης με το πολύ λιγότερο πειστικό Dolphin… προς το παρόν, τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube