Euro NCAP: Πεντάστερα τα Genesis G80 και GV80 [video]

Euro NCAP: Πεντάστερα τα Genesis G80 και GV80 [video]

Κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων για τα μοντέλα της Genesis που μόλις έφτασαν στην Ευρώπη.

Η απόβαση της Genesis στην αγορά της Ευρώπης ξεκινά με τα μοντέλα G80 και GV80, όμως λίγο πριν ανοίξουν τα βιβλία των παραγγελιών, ο Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης. Όπως ήταν αναμενόμενο, και τα δύο μοντέλα της Genesis απέσπασαν την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων, εντυπωσιάζοντας με τις επι μέρους βαθμολογίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Genesis έρχεται στην Ευρώπη

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, το G80 (E-Segment sedan) πήρε 91% στην προστασία ενήλικων επιβατών,87% στην προστασία παιδιών,77% στους ευάλωτους και 91% στον εξοπλισμό ασφαλείας.

Τα αντίστοιχα σκορ για το συγγενικό GV80 (E-SUV) ήταν 91%, 87%, 66% και 88%. Στην παθητική ασφάλεια συμβάλλουν οι αερόσακοι κεφαλής, στήθους και ο κεντρικός, με το GV80 να παίρνει άριστα στις πλευρικές συγκρούσεις. Πολύ καλά λειτούργησαν και τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας για αποφυγή ατυχημάτων και στα δύο οχήματα, ενώ στην προστασία ευάλωτων το G80 με το ενεργό καπό είναι λίγο καλύτερο από το GV80.

Εκτός από τα Genesis G80 και GV80, ο Euro NCAP ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα για τα Citroën C4 C-Cross και ë-C4 C-Cross που απέσπασαν τέσσερα αστέρια με ικανοποιητικές επι μέρους βαθμολογίες.

Αναλυτικά, οι βαθμολογίες των αυτοκινήτων αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

 Μοντέλο  Αστέρια  Ενήλικοι  Παιδιά  Ευάλωτοι  Εξοπλισμός 
 Genesis G80  ♦♦♦♦♦  91%  87%  77% 91% 
 Genesis GV80  ♦♦♦♦♦  91%  87%  66% 88% 
 Citroën C4 C-Cross  ♦♦♦♦ 76% 83% 57% 63% 

Επιπλέον, η BMW 4 Series Coupe και 4 Series Convertible κληρονομούν τη βαθμολογία πέντε αστέρων της συγγενικής BMW 3 Series που όμως πραγματοποίησε δοκιμές το 2019 με διαφορετικό καθεστώς. Ομοίως, οι plug-in hybrid εκδόσεις των Škoda Octavia, VW Golf, Renault Captur και Opel Grandland X κληρονόμησαν τις βαθμολογίες των συμβατικών εκδόσεων, κάτι που ισχύει και για τα αμιγώς ηλεκτρικά Opel Corsa-e και BMW iX3.

[Πηγή: Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube