Αποστολή εξετελέσθη για το νέο Honda Civic Type R

Αποστολή εξετελέσθη για το νέο Honda Civic Type R

O Jenson Button ολοκλήρωσε με επιτυχία το Type R Challenge 2018, πετυχαίνοντας ρεκόρ γύρου στο Hungaroring για τα προσθιοκίνητα παραγωγής.

Το πέμπτο και τελευταίο μέρος της προγραμματισμένης απόπειρας επίτευξης ρεκόρ της Honda σε πέντε πίστες της Ευρώπης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Hurgaroring, με τον Jenson Button να γυρνάει την ουγγρική πίστα με το νέο Civic Type R σε 2’10”19.

Το νέο Civic Type R των 320 ίππων έσπασε το ρεκόρ του 2016 που κατείχε η προηγούμενη γενιά του μοντέλου με χρόνο 2’10”85 και οδηγό τον Ούγγρο Norbert Michelisz. Οι υπόλοιπες πίστες που επισκέφθηκε το φετινό Type R Challenge και πέτυχε ρεκόρ, ήταν του Estoril στην Πορτογαλία, του Silverstone στην Μεγάλη Βρετανία, του Spa στο Βέλγιο και του MagnyCours στη Γαλλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Fight Club 2018: Ψάχνοντας το απόλυτο GTi [video]

Στο Estoril, ο οδηγός του WTCR Tiago Monteiro κατάφερε να ολοκληρώσει ένα γύρο με το νέο Civic Type R σε 2’01”84, ενώ ο θρυλικός οδηγός του BTCC Matt Neal γύρισε το Silverstone σε 2’31”32. Η συνέχεια δόθηκε στο Spa όπου ο οδηγός του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Super GT Betrand Baguette ολοκλήρωσε ένα γύρο με το Civic Type R σε 2’53”72. Μετά ακολούθησε το MagnyCours όπου το ιαπωνικό GTi πέτυχε στα χέρια του Esteban Guerrieri, οδηγός του WTCR, χρόνο 2’1”51.

Honda Civic Type R Challenge 2018

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube