Η Honda θα κυνηγήσει ρεκόρ σε διάσημες πίστες με το Civic Type R και τον Jenson Button

Η Honda θα κυνηγήσει ρεκόρ σε διάσημες πίστες με το Civic Type R και τον Jenson Button

Θρυλικές πίστες θα επισκεφθεί η Honda ώστε να διεκδικήσει το ρεκόρ γύρου προσθιοκίνητων παραγωγής με το Civic Type R, οδηγημένο από τον Jenson Button.

To Civic Type R είναι το γρηγορότερο προσθιοκίνητο αυτκίνητο παραγωγής στο Nurburgring με χρόνο 7’43”8, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για τη Honda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με Honda Civic Type R και το V-Box στην πίστα των Μεγάρων

Το ιαπωνικό εργοστάσιο θέλει να πετύχει το αντίστοιχο ρεκόρ και σε άλλες σημαντικές πίστες. Το είχαν κάνει και με την προηγούμενη γενιά Civic Type R, στο Silverstone (Μ. Βρετανία), στο Spa Francorchamps (Βέλγιο), στο Estoril (Πορτογαλία), στη Monza (Ιταλία) και στο Hungaroring (Ουγγαρία). Και θέλουν να το επαναλάβουν με το νέο μοντέλο. Προσθέτοντας μάλιστα στη λίστα μερικές ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic Type R
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R

Το πρόγραμμα λέγεται Type R Time Attack 2018 και πέρα από το Silverstone, το Spa Francorchamps και το Estoril τα οποία είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων, περιλαμβάνει και άλλα σιρκουί που θα ανακοινωθούν στην πορεία. Διάφοροι οδηγοί θα επιστρατευθούν, όπως ο Tiago Monteiro που τρέχει με Civic στο WTCC. Αλλά το πιο ηχηρό όνομα σύμφωνα με τις πληροφορίες λέγεται ότι θα είναι ο Jenson Button. Ο οποίος αγωνίζεται φέτος σε πλήρες πρόγραμμα στο θεσμό Super GT στην Ιαπωνία με τη Honda.

Στις Σέρρες θα έρθουν άραγε;
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube