Άκυρη η αγωγή ενάντια στην Tesla για μονοπώλιο στη συντήρηση

Άκυρη η αγωγή ενάντια στην Tesla για μονοπώλιο στη συντήρηση

Νωρίτερα φέτος, καταναλωτές κατηγόρησαν την Tesla ότι μονοπωλεί τα ανταλλακτικά και τις επισκευές των οχημάτων της. Τώρα, μία δικαστής απεφάνθη ότι οι πελάτες θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα όταν αγόρασαν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Tesla

Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε αγωγή που κατηγορούσε την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ότι εξαναγκάζει τους πελάτες της να πληρώνουν υψηλές τιμές και να υπόκεινται σε μεγάλες αναμονές, μονοπωλώντας τις υπηρεσίες συντήρησης και προμήθειας ανταλλακτικών.

Η απόφαση της δικαστού Trina Thompson στο Σαν Φρανσίσκο αναφέρει ότι οι πελάτες που άσκησαν την ομαδική αγωγή δεν απέδειξαν ότι τα υποτιθέμενα προβλήματα «δεν ήταν γνωστά» όταν αγόρασαν τα οχήματά τους. Ούτε ότι δεν μπορούσαν να προβλέψουν το κόστος συντήρησης.

Αμερικανικό δικαστήριο απορρίπτει αγωγή που άσκησαν ιδιοκτήτες Tesla ενάντια στην εταιρεία του Elon Musk για μονοπωλιακή πολιτική στις υπηρεσίες συντήρησης και στα ανταλλακτικά

Είπε επίσης ότι οι κατήγοροι δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η Tesla τούς ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες και τα ανταλλακτικά της.

Tesla

Η υπόθεση ανέκυψε από μία ιδιοκτήτη Tesla Model S στην Καλιφόρνια, η οποία ξεκίνησε ομαδική αγωγή εναντίον της εταιρείας τον Μάρτιο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κινεζικό δικαστήριο αθωώνει την Tesla για τους δύο νεκρούς

Η ενάγουσα, Virginia M. Lambrix, ισχυρίστηκε ότι ο EV κατασκευαστής χρέωνε υπέρογκες τιμές για τα ανταλλακτικά κι ότι οι χρόνοι αναμονής για επισκευές ήταν αδικαιολόγητα μεγάλοι λόγω της υποτιθέμενης μονοπώλησης στις επιλογές υπηρεσιών. 

Tesla

«Πουθενά οι ενάγοντες δεν αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές αγνοούν τις υποτιθέμενες υψηλές τιμές και τους χρόνους αναμονής», κατέγραψε η Thompson, αναφέρει το Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγός Tesla Model 3 επιζεί από 100 σφαίρες της Χαμάς

Η δικαστής απέρριψε επίσης αξιώσεις βάση της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών της Καλιφόρνια. Είπε ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να τροποποιήσουν την καταγγελία τους, η οποία συνδύαζε πέντε αγωγές.

Tesla

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα χρησιμοποιούν θερμικούς κινητήρες μπορούν να πραγματοποιήσουν επισκευές σε αντιπροσωπείες ή ανεξάρτητα συνεργεία και να χρησιμοποιήσουν αυθεντικά ανταλλακτικά από τον κατασκευαστή ή ιμιτασιόν από άλλες εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BP Pulse αγοράζει ταχυφορτιστές Tesla 100 εκατομμυρίων

Οι πελάτες δήλωσαν ότι η Tesla διαφέρει επειδή τους ζητά να επισκευάζουν τα μοντέλα της στα δικά της εγκεκριμένα κέντρα σέρβις και να χρησιμοποιούν μόνο γνήσια ανταλλακτικά.

Tesla

Θυμίζουμε ότι η Tesla πουλάει τα οχήματά της απευθείας στους καταναλωτές μέσω της ιστοσελίδας της, αντί να χρησιμοποιεί δίκτυο αντιπροσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tα Tesla κάτω από τη μέση τιμή καινούργιου στις ΗΠΑ

Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε έσοδα $6,15 δισεκατομμυρίων από υπηρεσίες συντήρησης από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, αντιπροσωπεύοντας το 9% των συνολικών εσόδων της, $71,6 δισεκατομμυρίων. Οι πωλήσεις οχημάτων αντιπροσώπευαν $57,9 δισεκατομμύρια ή το 81% των συνολικών εσόδων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube