H BP Pulse αγοράζει ταχυφορτιστές Tesla 100 εκατομμυρίων

H BP Pulse αγοράζει ταχυφορτιστές Tesla 100 εκατομμυρίων

Οι ταχυφορτιστές θα χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο φόρτισης BP Pulse της πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στο Λονδίνο.

BP Pulse

Ο πετρελαϊκός γίγαντας British Petroleum (BP) υπέγραψε συμβόλαιο με την Tesla για την αγορά σταθμών φόρτισης αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση εντάσσεται στην επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο δίκτυο BP Pulse στις ΗΠΑ έως το 2030.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ανεξάρτητος πάροχος δικτύου φόρτισης αγοράζει ταχυφορτιστές της εταιρείας του Elon Musk. Το BP Pulse αποτελείται αυτήν τη στιγμή από περίπου 27.000 σημεία φόρτισης στην αμερικανική χώρα. 

Εκτός από να «ανοίγει» το δίκτυό της σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών, τώρα η Tesla πουλάει και ταχυφορτιστές. Η BP θα την πληρώσει 100 εκατομμύρια κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Οι νέοι ταχυφορτιστές θα αρχίσουν να τοποθετούνται το 2024 στο Χιούστον, στο Φοίνιξ, στο Λος Άντζελες, στο Σικάγο και στην Ουάσιγκτον. Η BP ελπίζει να έχει εγκαταστήσει 100.000 σημεία φόρτισης στις ΗΠΑ έως το 2030.

BP Pulse

«Η ενίσχυση του δικτύου BP Pulse με το κορυφαίο προϊόν της Tesla είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις φιλοδοξίες μας για υποδομή φόρτισης υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος της BP Pulse, Richard Bartlett. Οι εν λόγω φορτιστές έχουν ισχύ 250 kW.

Για την Tesla, μια συμφωνία όπως αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας ροής εσόδων. Ήδη οι περισσότεροι κατασκευαστές υπογράφουν συμφωνίες που θα επιτρέπουν στα μοντέλα τους να φορτίζουν στο υπάρχον δίκτυό της. Έτσι δικαιώνονται όσοι έλεγαν ότι η πρωτοπόρα EV εταιρεία θα έχει υψηλότατα έσοδα από τις υποδομές της, εκτός από την πώληση των μοντέλων της.

BP Pulse

«Στην Tesla, δεσμευόμαστε να παρέχουμε αψεγάδιαστες εμπειρίες φόρτισης σε όλους τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε η Rebecca Tinucci, υπεύθυνη της αυτοκινητοβιομηχανίας για την υποδομή φόρτισης.

«Η πώληση του εξοπλισμού ταχυφόρτισης είναι ένα νέο βήμα. Εκτιμούμε τη συνεργασία της BP σε αυτόν τον τομέα – είναι το σωστό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube