Αγοράστε το αγωνιστικό Subaru Impreza του Ken Block

Αγοράστε το αγωνιστικό Subaru Impreza του Ken Block

Δεν ξέρουμε πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ήταν όλα στο όριο.

Ο Ken Block, γνωστός για την οριακή του οδήγηση και τα Gymkhana βίντεο, σκοτώθηκε πριν 11 μήνες σε ατύχημα με snowmobile. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο βίντεο Gymkhana πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού Audi, αλλά μας συστήθηκε οδηγώντας Subaru. Τώρα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα θρυλικό αγωνιστικό από έναν από τους πιο αγαπημένους οδηγούς αγώνων στον κόσμο.

Το Subaru Impreza 2.5 RS του 2004 συμμετείχε στα X Games του 2006, με οδηγό τον Ken Block και συνοδηγό τον Alex Gelsomino.

Ο Ken Block είναι πλέον ένας θρύλος και τι πιο ταιριαστό από το να αποκτήσετε το Subaru Impreza του

Το 2009 άλλαξε ιδιοκτήτη αλλά συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα. Τα συνολικά του χιλιόμετρα είναι άγνωστα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ήταν όλα στο όριο.

Ken Block

Ο κινητήρας αντικαταστάθηκε με έναν υπερτροφοδοτούμενο επίπεδο 2,0 lt με 400 PS, που κινεί και τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η κατανομή στο κεντρικό διαφορικό ρυθμίζεται από τον οδηγό, ενώ τα εμπρός και πίσω διαφορικά της Cusco είναι περιορισμένης ολίσθησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Ken Block μαθαίνει την 13χρονη κόρη του να κάνει donuts [video]

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με αυτοκόλλητα Monster Energy, ενεργειακό ποτό που προωθούσε ο Ken Block. Οι χρυσές ζάντες φορούν ελαστικά 215/65 της BFGoodrich.

Ken Block

Με 4πίστονες δαγκάνες της AP, αμορτισέρ της Ohlins και συνδέσμους πίσω ανάρτησης της Cusco, σίγουρα ο Αμερικανός οδηγός θα πέρασε ευχάριστες στιγμές πίσω από το τιμόνι της Sparco.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η κόρη του Ken Block οδηγεί το Escort Cosworth του μπαμπά

Tο εσωτερικό είναι προφανώς πλήρως απογυμνωμένο, όπως αρμόζει σε ένα αγωνιστικό. Το μάτι πέφτει στο roll cage, τα μπάκετ καθίσματα Recaro Pro Racer SPA HANS, τις ζώνες έξι σημείων της Sabelt, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών από ανθρακονήματα.

Ken Block

Παρά το αυτοκόλλητο Ken στο πίσω μέρος του καθίσματος του οδηγού, τα μπάκετ κι οι ζώνες πολλαπλών σημείων έχουν λήξει, επομένως ο αγοραστής θα πρέπει να εγκαταστήσει καινούρια για να συμμετάσχει ξανά σε αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Electrikhana TWO, το τελευταίο video του Ken Block

Αν και μάλλον δύσκολα θα ξαναδούμε το Impreza σε επίσημη διοργάνωση. Με αυτόγραφα από τους Alex Gelsomino, τον Travis Pastrana και βέβαια τον Ken Block, λογικά θα φωλιάσει σε κάποιο γκαράζ περιμένοντας να αυξηθεί η αξία του.

Ken Block

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, απομένουν 11 ημέρες για τη λήξη της δημοπρασίας κι η ανώτερη τιμή προς ώρας βρίσκεται στα $45.000 (€41.800), αλλά σίγουρα θα αυξηθεί κατά πολύ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube