Σοκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό - Νεκρός ο Ken Block σε δυστύχημα με snowmobile

Σοκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό - Νεκρός ο Ken Block σε δυστύχημα με snowmobile

O Ken Block έφυγε σε ηλικία 55 ετών μετά από δυστύχημα με snowmobile στη Γιούτα των ΗΠΑ.

O Ken Block δεν είναι πια εδώ. Σκοτώθηκε σε ένα σοκαριστικό δυστύχημα με snowmobile στη Γιούτα των ΗΠΑ. Η είδηση για το θάνατο του 55χρονου οδηγού ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα του, αφήνοντας άφωνους τους χιλιάδες φίλους του ανά τον κόσμο. 

«Με τη βαθύτατη λύπη μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block απεβίωσε σήμερα σε ατύχημα με snowmobile», ανέφερε η ομάδα του Hoonigan Racing σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Instagram τη Δευτέρα. «Ο Κen ήταν ένας οραματιστής, ένας πρωτοπόρος, ένα είδωλο. Και το πιο σημαντικό, ένας πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει απίστευτα», σημειώνει.

Το δυστύχημα συνέβη στην Γιούτα. Το τοπικό γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι ο Block οδηγούσε σε μια απότομη πλαγιά όταν το snowmobile του αναποδογύρισε και προσγειώθηκε πάνω του.

«O θάνατός του ήταν ακαριαίος και ήταν συνέπεια των πολύ σοβαρών τραυμάτων που υπέστη», αναφέρει το γραφείο του σερίφη.

Ken Block

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στους αγώνες ράλι το 2005, ο Block ανακηρύχθηκε «Rookie of the Year» στο πρωτάθλημα Rally America. Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και κέρδισε πολλά μετάλλια στο Rallycross στα X Games.

Ήταν επίσης συνιδρυτής της εταιρείας αθλητικών ειδών DC Shoes και παραγωγός της σειράς Gymkhana. Η σειρά συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το 2016 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του Top Gear του BBC, κάνοντας βόλτες στο Λονδίνο με τον ηθοποιό και παρουσιαστή Matt LeBlanc.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube