Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2018

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2018

Αύξηση 14,4% στην παγκόσμια αγορά και 16,1% στην ελληνική.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Volvo τα τελευταία χρόνια συνεχίζονται και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας ότι η σουηδική εταιρεία διανύει την πιο ανθηρή περίοδο στην ιστορία της.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις της Volvo Cars σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 317.639 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της, να σημειώνει αύξηση 5,7%.Η εξαιρετική επίδοση στο πρώτο μισό του έτους προδιαγράφει ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων για το σύνολο του 2018, το οποίο θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 571.577 αυτοκινήτων το 2017.

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις της Volvo και στην ελληνική αγορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volvo κατέγραψε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς όπου εκπροσωπείται. Κατά το ίδιο διάστημα, η Volvo είναι η μόνη που σημείωσε αύξηση πωλήσεων μεταξύ των άμεσα ανταγωνιστικών premium αυτοκινήτων.
Εάν μάλιστα εξαιρεθεί η κατηγορία των compact SUV, ώστε να μπορεί να γίνει απευθείας σύγκριση με τα προηγούμενα έτη που δεν υπήρχε το XC40, η Volvo αποσπά μερίδιο 18,3%, που αποτελεί ρεκόρ για την τελευταία τριετία.

Για το σύνολο του 2018, η Volvo αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις του XC40 που, μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταξινομήσεις λιανικής, όπου αποτυπώνεται απόλυτα η προτίμηση του αγοραστή, η Volvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 25% στην εγχώρια αγορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες.

Μεγάλη συνεισφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις της Volvo στην Ελλάδα έχει η πλήρης πλέον σειρά των SUV της, μετά και το λανσάρισμα του XC40, «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018».Το Volvo XC60, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με τις δοκιμές του EuroNCAP, βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων SUV για το πρώτο εξάμηνο του 2018, με μερίδιο αγοράς 40%.

Αντίστοιχη είναι και η πορεία του Volvo XC90 που, με μερίδιο αγοράς 37%, είναι πρώτο στην κατηγορία των μεγάλων SUV, αποτυπώνοντας την απήχηση που έχουν στο κοινό η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και η κορυφαία τεχνολογία του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube