SERES, η νέα κινεζική μάρκα που έρχεται στην Ελλάδα

SERES, η νέα κινεζική μάρκα που έρχεται στην Ελλάδα

Μετά την MG, που αναγεννήθηκε κάτω από την ομπρέλα της SAIC Motor και ήρθε στην ελληνική αγορά, το ίδιο δρομολόγιο αναμένεται να ακολουθήσει και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SERES.

SERES 5

Η SERES λοιπόν είναι η νέα κινεζική μάρκα που συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω της Σπανός Α.Ε. Ποιο μοντέλο της θα φέρει;

Μια πολλά υποσχόμενη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, η SERES είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα. Η πρεμιέρα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται με την κορυφαία πρόταση στην γκάμα της. Το SERES 5, ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV με μήκος 4,71 μέτρων και προδιαγραφές ικανές να το τοποθετήσουν με αξιώσεις ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Premium και άκρως ψηφιακό είναι και το εσωτερικό του. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί προσεγγίζουν το πάνω ράφι της κατηγορίας, με την  κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου φιλοξενείται μια ψηφιακή οθόνη αφής 15,6”, την οποία συμπληρώνει ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,6”.

To SERES 5, το υπερπολυτελές SUV της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω της Σπανός Α.Ε, με τιμή που αγγίζει τις €66.500

SERES 5

Η ισχυρότερη έκδοση του SERES 5, προσφέρεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 585 PS και 960 Nm ροπής. Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη έκδοση του κινεζικού SUV εξοπλίζεται με δύο τύπους μπαταριών. Η πρώτη είναι φωσφορικού σιδήρου ιόντων με ενεργειακή χωρητικότητα 80 kWh ενώ η δεύτερη περιγράφεται ως semi solid state, (ημιστέρεας κατάστασης) χωρητικότητας 90 kWh.

Ως εκ τούτου λοιπόν, η έκδοση με την «μικρή» μπαταρία είναι ικανή να καλύψει 483 km, με την έκδοση με την 90αρα μπαταρία να υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 530 km.

Στην γκάμα του SERES 5 υπάρχει και έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 220 kW (299 PS), η διάθεση της οποίας ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Αυτό που σίγουρα είναι εντυπωσιακό, πέρα από το αλουμινένιο πλαίσιο και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, είναι το γεγονός ότι η κορυφαία έκδοση των 585 PS χαρίζει επιδόσεις παραπλήσιες με εκείνες των supercar, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7”.

SERES 5

Η εγγύηση που προσφέρεται για το SERES 5, από την Σπανός Α.Ε που έχει τα αποκλειστικά του δικαιώματα είναι 8 χρόνια και 180.000 km για την μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες, ενώ τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου καλύπτονται από 4ετή εγγύηση ή 100.000 km.

Στα της τιμής τώρα, το Seres 5 των 585 PS κοστίζει €66.500. Το ποσό αυτό είναι αν μη τι άλλο κάπως υψηλό, με τον υπερπλούσιο εξοπλισμό του όμως να το δικαιολογεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube