H SF Motors γίνεται Seres και αποκαλύπτει το πρώτο της EV

H SF Motors γίνεται Seres και αποκαλύπτει το πρώτο της EV

Η ισχυρή καλιφορνέζικη start-up SF Motors αποκαλείται τώρα «Seres». Σε συνεργασία δε με το μητρικό κινεζικό γίγαντα, θα λανσάρει το SF5, ένα ηλεκτρικό crossover με σπορ απόδοση.

Η SF Motors δεν είναι ακόμα μια ακόμη start-up που ονειρεύεται ευκαιριακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχει δύο λειτουργικά εργοστάσια και έναν πανίσχυρο σύμμαχο: Την μητρική της, την κινεζική εταιρεία Chongqing Sokon. 

Το Electrek μας λέει ότι θα λανσάρει στην αγορά το SF5, το πρώτο μοντέλο της, το τρίτο 3μηνο του 2019. Με την ευκαιρία αυτή, η εταιρεία αλλάζει το όνομά της σε «Seres». Η φίρμα θα ξεκινήσει να δέχεται προ-παραγγελίες στο Auto Shanghai 2019, που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 25 Απριλίου.

Το μοντέλο που προορίζεται για την κινεζική αγορά περιορίζεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη διαθέτει μπαταρία 90kWh που το καθιστά ικανό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Seres, να διανύει 482 km με μια φόρτιση. Αυτονομία αρκετά χαμηλή λόγω της ικανότητας της μπαταρίας του SF5. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου αποδίδει 694 άλογα και 1.040 Nm, επιτρέποντας στο SF5 να γράφει 3,6” στο σπριντ των 0-100 km/h και να πιάνει 250 km/h.

Seres SF5

Η δεύτερη έκδοση είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα επέκτασης αυτονομίας που συνοδεύεται από μπαταρία 33kWh. Αποδίδει επίσης 604 PS και 1.040 Nm, αλλά για το 0-100 km/h χρειάζεται πέντε δευτερόλεπτα. Η δε μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται στα 230 km/h.

Seres SF5

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν ενσωματωμένη οθόνη 17 ιντσών, πολλές εσωτερικές επιλογές φωτισμού και σύστημα φόρτισης από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Η τιμή των αυτοκινήτων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Και τα δύο θα κατασκευάζονται σε δύο εργοστάσια, ένα στην Κίνα και ένα στην Indiana στις ΗΠΑ, αμφότερα ικανά για ετήσια παραγωγή 200 χιλιάδων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Seres.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube