Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Jeep Gladiator; [video]

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Jeep Gladiator; [video]

Το σκληροτράχηλο pick-up της Jeep έφτασε στην ελληνική αγορά!

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Jeep ανακοίνωσε σήμερα την εμπορική διάθεση του Gladiator στη χώρα μας με τιμές που ξεκινούν από τα 53.900 ευρώ.

Το Jeep Gladiator έκανε πρεμιέρα το 2018 στην Έκθεση του Λος Άντζελες ως ένα σκληροτράχηλο pick-up που βασίζεται στο Wrangler. Το 2019 η Jeep ανακοίνωσε πως σκοπεύει να το φέρει και στην Ευρώπη κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγους μήνες με το επίσημο λανσάρισμα.

Το ευρωπαϊκό μοντέλο διατίθεται αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρα V6 3,0 λίτρων που αποδίδει 264 PS και 600 Nm. Το μοτέρ έχει σύστημα άμεσου ψεκασμού, υδρόψυκτο Turbo μεταβλητής γεωμετρίας, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατο στροφαλοφόρο.

Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και συστήματος τετρακίνησης Selec-Trac (δυνατότητα επιλογής κίνησης στους πίσω ή και στους 4 τροχούς, κοντές σχέσεις, πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και εμπρός και πίσω άξονες Dana 44 3ης γενιάς). Στις εκτός δρόμου δυνατότητες συμβάλλουν οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης (41ο), διαφυγής (25ο) και ράμπας (18,4ο) καθώς και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 253 mm επιτρέποντας του να περάσει από υδάτινα κωλύματα βάθους έως 760 mm. Η ελκτική ικανότητα φτάνει τα 2.271 kg. Πίσω από την πενταθέσια καμπίνα υπάρχει ανοιχτός χώρος φόρτωσης με μήκος 1,53 m και προστατευτική επίστρωση.

Jeep

Όπως το Wrangler, έτσι και το Gladiator έχει ανακλινόμενο παρμπρίζ ενώ είναι δυνατό να αφαιρεθούν η οροφή και οι πόρτες αφήνοντας ακάλυπτη την αδιάβροχη καμπίνα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, φώτα full-LED, οθόνη αφής 8,4" με το σύστημα Uconnect, αδιάβροχο ηχείο Bluetooth και αυτοκαθαριζόμενη κάμερα εμπρός. 

Το Gladiator είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Sport, Overland και 80th Anniversary. Όπως και για τα υπόλοιπα μοντέλα της Jeep, το Gladiator καλύπτεται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 km και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Αναλυτικά οι τιμές όλων των εκδόσεων στον παρακάτω πίνακα:

 Έκδοση  Τιμή 
 Jeep Gladiator V6 3.0 264hp Sport  €53.900 
 Jeep Gladiator V6 3.0 264hp Overland  €59.900 
 Jeep Gladiator V6 3.0 264hp 80th Anniversary  €62.900 


[Πηγή: Stellantis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube