Η Jeep λανσάρει το Gladiator στην Ευρώπη με μοτέρ ντίζελ

Η Jeep λανσάρει το Gladiator στην Ευρώπη με μοτέρ ντίζελ

Η Jeep επιβεβαίωσε χτες το λανσάρισμα στην Ευρώπη του πρώτου της pick-up ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια. Το Gladiator θα διατίθεται αποκλειστικά με Multijet V6 που περιλαμβάνει και συμβόλαιο συντήρησης δύο ετών.

Jeep Gladiator

Το Gladiator, μία από τις τελευταίες καινοτομίες της Jeep, τελικά δεν προορίζεται μόνο για Αμερικανούς «αγρότες». Η pick-up παραλλαγή του Wrangler, του πρώτου μοντέλου με αυτό τον τύπο αμαξώματος από την εποχή του Commanche (1985-1992), πωλείται πλέον επίσημα στην Γηραιά Ήπειρο. Κάτι βέβαια που είχε προαναγγελθεί από την άνοιξη του 2019. Με μια διαφορά όμως μεταξύ της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής αγοράς. Ενώ στις ΗΠΑ πωλείται αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα Pentastar V6 των 3,6 lt, το Gladiator δεν θα έχει το δικαίωμα σε αυτόν τον κινητήρα στην Ευρώπη -κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η πολιτική της ΕΕ όσον αφορά το CO2 είναι αποτρεπτική για κάτι τέτοιο.

Ως εκ τούτου, το μοτέρ του «ευρωπαϊκού» Gladiator θα είναι το V6 3.0 Multijet με τα 264 άλογα και τα 600 Nm. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με κλασικό αυτόματο σασμάν με μετατροπέα ροπής και οκτώ ταχύτητες και, φυσικά, με την τετρακίνηση Selec-Trac, αλλά χωρίς χειροκίνητο κλείδωμα των τεσσάρων τροχών. Οπότε οι επιλογές στη μετάδοση θα είναι 2WD, 4WD Auto και 4WD Low.

Jeep Gladiator

Στο στάνταρ εξοπλισμό, το Gladiator βασίζεται στις αμερικανικές εκδόσεις Sport και Overland, τα οποία αποτελούν τα top-selling μοντέλα της αμερικανικής γκάμας. Είναι επομένως εξοπλισμένο με ράγες οροφής, πλευρικά μαρσπιέ και σπέσιαλ ζάντες.

Η περιορισμένη έκδοση λανσαρίσματος Launch Edition θα έχει επιπρόσθετα 18άρες ζάντες, hardtop, καρότσα στο χρώμα του αμαξώματος, οθόνη αφής 8,4” με δυνατότητα σύνδεσης smartphone, εμπρός κάμερα και ηχοσύστημα Alpine. 

Jeep Gladiator

Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ακόμη προσδιορίσει την τιμή του Gladiator για τη χώρα μας, κάτι που θα γίνει τον προσεχή μήνα. Το αυτοκίνητο δε, εκτιμά ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο. Αναμένουμε…

Jeep Gladiator

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube