Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW XM;

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW XM;

Η BMW XM, το εκκεντρικό plug-in υβριδικό SUV των 653 PS, είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία και στη χώρα μας με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τσουχτερή τιμή της.

BMW XM

Πριν από περίπου ένα μήνα το τμήμα Μ του Βαυαρού κατασκευαστή παρουσίασε την BMW XM, το πρώτο SUV, πρώτο εξηλεκτρισμένο και ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής του.

Η αναμφίβολα εκκεντρική BMW XM είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία στην ελληνική αγορά και όπως υποψιαστήκατε η τιμή της είναι ιδιαίτερα τσουχτερή!

Λογικό εάν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για το SUV-ναυαρχίδα της BMW που ρίχνεται στην αγορά για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Lamborghini Urus και η Μercedes-Benz G-Class.

BMW XM

Συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης της νέα BMW XM είναι €192.092. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι αν και το ποσό ακούγεται αστρονομικό, η τελευταία είναι φθηνότερη από την BMW X6 M που κοστίζει €197.100 αλλά και από την BMW X5 M που ξεκινά από €193.000.

Θυμίζουμε ότι το plug-in υβριδικό σύστημα της XM αποτελείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,4 lt με ισχύ 490 PS και 650 Nm ροπής και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 197 PS, τοποθετημένο μέσα στο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο.

BMW XM

Ως αποτέλεσμα, η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 653 PS στις 5.400 rpm και τα 800 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 5.000 rpm. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της BMW M. 

Παρά τα 2.750 kg της, η XM ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,1" με την τελική της να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όπως μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί κατασκευαστές, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αυξήσουν προαιρετικά την τελική ταχύτητα στα 270 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube