Οι τιμές του ηλεκτρικού Honda e στην Ελλάδα

Οι τιμές του ηλεκτρικού Honda e στην Ελλάδα

Το αμιγώς ηλεκτρικό σουπερμίνι της Honda έρχεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda ανακοίνωσε τις τιμές του νέου ηλεκτρικού σουπερμίνι Honda e, καθώς και την έναρξη της εμπορικής πορείας του στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η άφιξη του Honda e στη χώρα μας συμπίπτει με την εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου ο οποίος παρέχει επιδότηση για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Αυτό σημαίνει πως η αρχική τιμή της βασικής έκδοσης του ιαπωνικού μοντέλου πέφτει από τα €35.990 στα €30.186 χάρη σε επιδότηση ύψους 20%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Το ηλεκτρικό Honda e στην έκδοση παραγωγής

To ηλεκτρικό σουπερμίνι βασίζεται σε νέα ηλεκτρική πλατφόρμα με τον ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους πίσω τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, υδρόψυκτη μπαταρία στο κέντρο και χαμηλό κέντρο βάρους με κατανομή 50:50. Σχεδιαστικά διατηρεί την ρετρό εμφάνιση του e Prototype η οποία είναι εμπνευσμένη από το N600 της δεκαετίας ’60 με στρογγυλά φώτα LED, συμπαγείς διαστάσεις και απλές γραμμές. Στο εσωτερικό το στυλ είναι μινιμαλ, με 5 οθόνες να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, πλευρικούς καθρέφτες να αντικαθίστανται από κάμερες οπισθοπορείας, τεχνητή νοημοσύνη με αναγνώριση φωνητικών εντολών και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (συμπεριλαμβανομένων των Collision Mitigation Throttle Control, Low Speed Brake Function, Lead Car Departure Notification System κ.α.)

Το Honda e θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έκδοση Honda e εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 PS) και 315 Nm και έχει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό. Η Advance έρχεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113 kW (154 PS) και 315 Nm, διατίθεται με τροχούς 16" (ελαστικά Yokohama BlueEarth A) ή 17" (ελαστικά Michelin Pilot Sport 4) και διαθέτει επιπλέον της βασικής τον ψηφιακό καθρέφτη Centre Camera Mirror System, πιο ποιοτικό ηχοσύστημα, θερμαινόμενο παρμπρίζ και τιμόνι, καθώς και την υποβοήθηση στάθμευσης Honda Parking Pilot.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh που χαρίζει αυτονομία 222 km (210 km με τροχούς 17") σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Η φόρτιση γίνεται μέσω ταχυφορτιστή CCS2 DC ή μιας πρίζας Τύπου 2 AC. Η δεύτερη φορτίζει πλήρως το αυτοκίνητο σε 4,1 ώρες, με παροχή 7,4 kW.

Αναλυτικά, οι τιμές του νέου Honda e στον παρακάτω πίνακα, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο μπορείτε να ανατρέξετε στο επίσημο δελτίο τύπου παρακάτω:

ΈκδοσηΤιμήMε επιδότηση
Honda e€35.990€30.186
Honda e Advance 16"€38.990€34.274
Honda e Advance 17"€38.990€34.274


[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube