Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz έκαναν ρεκόρ παντού στον κόσμο

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz έκαναν ρεκόρ παντού στον κόσμο

Όπως μια ομάδα που είναι κορυφαία με σημαντική διαφορά, αλλά δεν θέλει να πανηγυρίσει πριν τελειώσει το ματς, έτσι και η Mercedes τo παίζει κουλ, χωρίς πρώιμες βαρύγδουπες δηλώσεις.

Κάθε μήνα που περνούσε, γινόταν όλο και πιο εμφανές ότι το 2016 θα εξελιχτεί στο χρόνο που η Στουτγάρδη θα γίνει η πιο καλοπουλημένη premium φίρμα στον κόσμο.

Το 2015 η Mercedes-Benz άγγιζε τον επίζηλο τίτλο, αλλά απέτυχε στο στόχο της, καθώς έχασε το διασκελισμό της το τελευταίο τρίμηνο, οπότε τον τίτλο κατέλαβε η BMW στο φίνις. Ύστερα από το πρώτο 6μηνο του 2016, ωστόσο, η μάρκα της Daimler ήταν ήδη επικεφαλής και με άνετη διαφορά. Με δύο τρία μοντέλα-κλειδιά που λανσάρισε, με πιο σημαντικό από αυτά τη νέα, πλήρως ανασχεδιασμένη E-Class, η Mercedes-Benz πέτυχε τώρα να σπάσει όλα τα ρεκόρ της, ύστερα και από την ενσωμάτωση των πωλήσεων του Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία με το αστέρι πέτυχε να χτυπήσει το προηγούμενο μηναίο ρεκόρ, το ρεκόρ 3μήνου, και το ρεκόρ 9μήνου, πουλώντας 211.286 αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει το ψηλότερο που έχει πετύχει η Mercedes-Benz σε οποιοδήποτε μήνα του χρόνου στην υπερεκατονταετή ιστορία της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz C 250 d Cabriolet

Η επιτυχία αυτή δεν πιστώνεται σε μια συγκεκριμένη αγορά, αλλά στην πολύ καλή επίδοση και στις τρεις περιοχές-κλειδιά: Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικός και NAFTA. Τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα δε, όπως συνήθως, ήταν τα SUV και η E-Class. Ωστόσο, νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν πρόσφατα, ενίσχυσαν περαιτέρω την αυξητική τάση των πωλήσεων του 2016, αναλαμβάνοντας μερίδιο στην καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Mercedes-Benz: E-Class, T-Modell, E-Class L, C-Class Cabriolet και GLC Coupé.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 220 d

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη μετρούν περίπου τα μισά από τα αυτοκίνητα του Σεπτεμβρίου με 98.877 μονάδες, αποδεικνύοντας ότι η αγορά αυτή παραμένει και η σημαντικότερη. Το παραπάνω νούμερο αντιπροσωπεύει αύξηση 15% για τον ίδιο μήνα το 2015. Μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση συντελέστηκε στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού, όπου 72.760 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στις αγορές των χωρών της περιοχής αυτής, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 15,9% έναντι του περυσινού Σεπτεμβρίου.

«Τον Σεπτέμβριο πετύχαμε χατ-τρικ –τον καλύτερο μήνα μας με πάνω από 200 χιλιάδες πωλήσεις, το καλύτερο 3μηνο και το καλύτερο 9μηνο για τη Mercedes-Benz», δήλωσε ο Ola Källenius, μέλος του ΔΣ της Daimler AG, υπεύθυνου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ των Mercedes-Benz Cars. Και κάποιοι λένε ότι άκουσαν πολλούς φελλούς σαμπάνιας πίσω από τις πόρτες του στρατηγείου της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube