Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLC Coupé [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLC Coupé [video]

Αποκάλυψη για την σπορ εκδοχή της GLC λίγες ώρες πριν από το επίσημο ντεμπούτο της στη Νέα Υόρκη

Η Mercedes-Benz GLC Coupé, μια πιο σπορ έκδοση του κόμπακτ SUV της εταιρείας, της GLC, αποκαλύφθηκε λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της στο New York International Auto Show 2016.

Με κύριο στόχο την BMW X4, την Porsche Macan και την επερχόμενη Jaguar F-Pace, η ρωμαλέα και ψηλωμένη 5θυρη GLC Coupé αρχικά θα διατίθεται με ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο και ένα 2,1λιτρο τουρμποντίζελ. Οι τιμή της αναμένεται να ξεκινά από τις 50.000 ευρώ για τo στάνταρ δίλιτρo αυτοκίνητο.

Την πρώτη άποψη για το αυτοκίνητο την είχαμε σχηματίσει όταν πρωτοπαρουσιάστηκε τον προηγούμενο χρόνο στο Σαλόνι της Σαγκάης. Η GLC Coupé μοιράζεται το ίδιο πάτωμα και μηχανικά μέρη με την επίσης βασιζόμενη στη C-Class, GLC και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη.

Η GLC Coupé μοιράζεται επίσης το εμπρός καπό, τα εμπρός φτερά και τα κάτω τμήμα των πάνελ των θυρών με την GLC, αλλά διαθέτει νέο, πιο σπορ σχεδιασμό στους προφυλακτήρες, πιο κεκλιμένο παρμπρίζ και πιο οπισθοκλινή οροφή συνδυασμένη με μια μεγάλη -αλά liftback- πέμπτη πόρτα, καθώς και σημαντικά μακρύτερο πίσω πρόβολο απ’ ό,τι η πιο πρακτική GLC.



Σε προσθήκη της βασικής ανάρτησης του αυτοκινήτου με τα ατσάλινα ελατήρια, η GLC Coupé θα διατίθεται με δύο set-up ακόμη: Ανάρτηση με απόσβεση μεταβλητού ελέγχου, περιλαμβανομένου ενός νέου set-up με ατσάλινα ελατήρια Dynamic Body Control και με σύστημα Air Body Control με αερόσουστες, το ίδιο που συναντάμε και στη στάνταρ GLC.

H νέα GLC Coupé έχει μήκος 4,73 m και ύψος 1,6 m, διαστάσεις που την κάνουν έξι πόντους μακρύτερη και τέσσερις πιο κοντή από την BMW X4. Και το μεταξόνιό της είναι έξι πόντους μακρύτερο από αυτό της X4, στα 2,87 m, το ίδιο με αυτό της στάνταρ GLC. To αυτοκίνητο δε πατά σε 20άρες ζάντες.

Περνώντας στην καμπίνα, η νέα GLC Coupé δανείζεται το εσωτερικό set-up της GLC, περιλαμβανομένου ενός πίσω καθίσματος που διαιρείται και αναδιπλώνεται σε αναλογία 40/20/40.

Στο λανσάρισμα, η GLC Coupé θα έρθει με τρεις επιλογές όσον αφορά τον κινητήρα: Ο πρώτος, ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας τούρμπο με 211 PS και 35,7 kgm θα τοποθετείται στην GLC 250 4MATIC Coupé. Ο δεύτερος θα είναι ο 2,1λιτρος τουρμποντίζελ τα γερμανικής εταιρείας με 170 άλογα και 40,8 kgm που θα τοποθετείται στην GLC 220 d 4MATIC Coupé, ενώ ο ίδιος θα υπάρχει και σε έκδοση ισχύος με 204 PS και 51 kgm που θα τοποθετείται στην GLC 250 d 4MATIC Coupé.

Όλα τα μοτέρ θα συνδυάζονται στάνταρ με 9άρι αυτόματο σασμάν 9G-TRONIC και σύστημα τετρακίνησης 4MΑΤΙC.



To κορυφαίο μοντέλο της GLC Coupé από πλευράς επιδόσεων θα είναι η βενζινοκίνητη GLC 250 4MATIC Coupé που θα πιάνει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 7,3” και η τελική της ταχύτητα θα είναι 222 km/h.

Σε μικρό χρονικό διάστημα ύστερα από το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου, αναμένεται η γκάμα των κινητήρων να εμπλουτιστεί και με άλλες επιλογές. Αυτές θα περιλαμβάνουν μια πιο ισχυρή έκδοση του δίλιτρου βενζινοκινητήρα με 245 PS που θα τοποθετηθεί στην GLC 300 4MATIC Coupé και ένας 3λιτρος τουρμπονίζελ V6 με 257 PS και 63,2 kgm για την GLC 350 d Coupé.

Υπό εξέλιξη βρίσκεται και μια υβριδική επαναφορτιζόμενη βενζινοηλεκτρική έκδοση, η GLC 350 e 4MATIC Coupé, που αναμένεται να έχει μηδενικές εκπομπές για 30 km που θα είναι και η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της. Η υβριδική GLC Coupé θα συνδυάζει το δίλιτρο βενζινοκινητήρα της GLC 250 4MATIC Coupé και ένα ηλεκτρομοτέρ ενσωματωμένο με το κιβώτιο ταχυτήτων, συνδυασμός που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 320 PS.

Στην κορυφή της γκάμας θα έρθει να τοποθετηθεί αρχικά το πρώτο από τα δύο μοντέλα που προγραμματίζει η Mercedes-AMG, η GLC 43. Το αυτοκίνητο θα φορά 3λιτρο βενζινοκινητήρα V6 με μέγιστη ισχύ 367 PS στις 5.500-6.000 rpm και μέγιστη ροπή 53,0 kgm στις 2.500-4.500 rpm. To μοτέρ θα συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο σασμάν 9G-TRONIC που θα μεταδίδει την κίνηση και τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG Performance 4MATIC που μοιράζει τη ροπή 31% εμπρός και 69% πίσω. Τα παραπάνω συστατικά θα είναι αρκετά για την GLC 43 να πιάνει τα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Οι πηγές μας στη Mercedes-AMG μας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει επίσης στα σκαριά μια ακόμη έκδοση, η πιο ισχυρή GLC 63 4MATΙC Coupé. Αυτή θα φορά το διτούρμπινο 4λιτρο V8 του Affalterbach με ισχύ 510 ίππων.

Επίσης, να σας κάνουμε γνωστό, ότι η Mercedes-Benz στην προσπάθεια να κάνει τη νέα GLC Coupé πιο δελεαστική σε μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών θα τη διαθέσει και μόνο πισωκίνητη, σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και για επιλεγμένους κινητήρες.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube