Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain [video]

Η γκάμα της Mercedes E-Class διευρύνεται με τη νέα έκδοση All-Terrain και στόχο να ανταγωνιστεί τα A6 Allroad και Volvo V90 Cross Country.

Η νέα Mercedes E-Class All-Terrain αποκαλύφθηκε και θα είναι άμεσος ανταγωνιστής τους επίσης ολόφρεσκου Volvo V90 Cross Country, αλλά και του A6 Allroad, όταν θα διατεθεί προς πώληση την άνοιξη του 2017, ύστερα από το επίσημο ντεμπούτο της στο Mondial de l’Automobile 2016, στο Παρίσι, την επόμενη εβδομάδα.

Όπως και στην περίπτωση του Volvo, η νέα E-Class All-Terrain σχεδιάστηκε για να προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα, χώρους, στιλ και αποδοτικότητα από ένα μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο. Επιπλέον, ενσωμάτωσε κάποιες έξτρα δυνατότητες εκτός ασφάλτου, χάρη και στην τετρακίνηση 4MATIC, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αλλά και στοιχεία ρώμης στον εξωτερικό εξοπλισμό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Volvo V90 Cross Country [video]

Το ψηλότερο set-up της κατά 2,9 πόντους σε σχέση με τη στάνταρ E-Class Estate επετεύχθη χάρη μεγαλύτερες ζάντες των 19” ή 20” και τα λάστιχα ψηλότερου προφίλ που της δίνουν 1,4 πόντους παραπάνω μπόι, ενώ οι υπόλοιποι 1,5 πόντοι προέρχονται από το σήκωμα της αερανάρτησης.

Η νέα E-Class All-Terrain διαθέτει ακόμη γρίλια στη μάσκα αλά SUV που αγκαλιάζεται από διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρα, με έμφαση στο look 4x4. Το μοτίβο αυτό επεκτείνεται και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου με μαύρα πλαστικά φρύδια στις αψίδες των φτερών και νέα πλευρικά μαρσπιέ. Πίσω, υπάρχει ένας προφυλακτήρας τριών τμημάτων, βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, με χρωμιωμένα και πλαστικά τμήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 220 d

Στην καμπίνα, η νέα Mercedes E-Class All-Terrain διαθέτει νέο συνδυασμό υλικών που περιλαμβάνει αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι για τα πεντάλ, ενώ τα πατάκια του σαλονιού έχουν διακριτικά «All-Terrain».

Προκειμένου η Mercedes-Benz να ενδυναμώσει την ικανότητα της νέας E-Class All-Terrain εκτός ασφάλτου, το σύστημα Dynamic Select περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Το Dynamic Select διαθέτει πέντε οδηγικές ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μια ειδική για το μοντέλο. Στην ουσία πρόκειται για μια έκδοση του λογισμικού που υπάρχει στη Mercedes-Benz GLΕ που αλλάζει τις ρυθμίσεις του μοτέρ και της ανάρτησης για να βελτιώσει την άνεση και τις επιδόσεις.

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου ανασηκώνεται κατά δύο πόντους στη ρύθμιση «All-Terrain», αλλά για ταχύτητα μέχρι τα 35 km/h. Χειροκίνητα όμως, η αύξηση μπορεί να ανέβει κατά 3,5 cm. O ενεργός έλεγχος yaw και ολίσθησης ρυθμίζονται επίσης για να βοηθήσουν στο off-roading. Μια ειδική οθόνη off-road απεικονίζει χρήσιμες πληροφορίες για τον οδηγό, όπως πληροφορίες για τη γωνία στο τιμόνι και την κλίση του αυτοκινήτου.

Τα πακέτα εξοπλισμού είναι πανομοιότυπα με αυτά της αντίστοιχης έκδοσης της στάνταρ E-Class Estate, που μεταφράζονται σε δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, εμπρός φανάρια LED, ηλεκτρική πόρτα για το πορτμπαγκάζ, κάμερα οπισθοπορείας, φωτισμός περιβάλλοντος καμπίνας, θερμαινόμενα καθίσματα, ραδιόφωνο DAB και στάνταρ 19άρες ζάντες.

Αρχικά η νέα E-Class All-Terrain θα διατεθεί μόνο στην έκδοση E 220 d 4MATIC που σημαίνει ότι θα φορά δίλιτρο κινητήρα ντίζελ με 194 PS/3.800 rpm και 40,8 kgm/1.600-2.800 rpm, που συνδυάζεται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Η τυποποιημένη κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 5,1 lt/100 km, σημαντικά πιο πάνω από την αντίστοιχη της ίδιας Estate (δικίνητης, όμως) που ανακοινώνεται στα 4,4 lt/100 km. Η ίδια μεγάλη διαφορά υφίσταται και στις εκπομπές CO2 με 137 g για την All-Terrain και 109 g για τη στάνταρ E 220 d Estate.

Τη Mercedes-Benz E 220 d  All-Terrain 4MATIC θα ακολουθήσει η έκδοση E 350 d, με περισσότερη ισχύ και ροπή, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες γι’ αυτήν.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube