Hyundai, έτοιμη να ρίξει το βάρος στα υβριδικά

Hyundai, έτοιμη να ρίξει το βάρος στα υβριδικά

Την αύξηση πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων σχεδιάζει η Hyundai Motor σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την μειωμένη ζήτηση των EV.

Hyundai Plant

H Hyundai, ξεπερνώντας ακόμα και τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 2,58 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, λέγοντας πως στα άμεσα σχέδιά της είναι η εξέλιξη υβριδικών μοντέλων.

O Seung Ho Lee, οικονομικός διευθυντής της Hyundai, τόνισε πως η κορεατική φίρμα σχεδιάζει μια μεγάλη επένδυση στο εργοστάσιο της στην Georgia των ΗΠΑ, προκειμένου να παράγει υβριδικά αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει το Bloomberg τα σχέδια για την εν λόγω μονάδα ήταν να παράγει αποκλειστικά και μόνο EV, ώστε να συμμορφωθεί με τον νόμο του προέδρου Joe Biden για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος προσφέρει κίνητρα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Αμερική.

Οι πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων της Hyundai σκαρφάλωσαν κατά περίπου 17% σε σχέση με το 2022

Hyundai Ioniq 6

Τα πράγματα όμως φαίνεται πως αλλάζουν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως οι Tesla, Mercedes-Benz, VW.

Ειδικά στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των EV εξελίσσονται σε μεγάλο γρίφο, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα επιτόκια, την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και την εξασθένιση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Hyundai κατά την ενημέρωσή της ανέφερε ότι οι παραδόσεις ηλεκτρικών μοντέλων αντιπροσώπευαν το 4,5% των συνολικών πωλήσεών της κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, από 6,5% πριν από ένα χρόνο. Από την άλλη, οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων της εταιρείας σκαρφάλωσαν κατά περίπου 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε σχεδόν 98.000 μονάδες.

Hyundai Kona

Ο Lee, μάλιστα τόνισε πως τα υβριδικά «είναι αυτοκίνητα με υψηλά περιθώρια κέρδους, που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 9%. Η εταιρεία μας όμως, παράλληλα, θα συνεχίσει τις επενδύσεις στα EV για να μπορέσει να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της».

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube