Το 91% των αγοραστών EV θα ξαναγοράσουν ηλεκτρικό

Το 91% των αγοραστών EV θα ξαναγοράσουν ηλεκτρικό

Πώς είναι η συμβίωση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Δράμα ή όνειρο; Σκεφτείτε μόνο ότι πάνω από τους εννιά στους 10, θα ξαναγοράσουν EV.

ηλεκτρικό

Μια νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει αρκετές από τις προκαταλήψεις μας για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Επικεντρώθηκε στο πώς είναι η συμβίωση με ένα EV όχημα, οπότε πήραν μέρος μόνο ιδιοκτήτες.

Το σημαντικότερο εύρημα της έρευνας της Ideal Power αφορά το πόσοι θα ξαναγοράσουν ηλεκτρικό μοντέλο και το ποσοστό είναι αποκαλυπτικό: Περισσότεροι από εννιά στους 10, θα στραφούν πάλι EV, όταν έρθει η ώρα να αλλάξουν αυτοκίνητο! Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Αγόρασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Την πάτησαν ή το απολαμβάνουν; Προφανώς το δεύτερο, αφού το 91% δηλώνει ότι το επόμενο αυτοκίνητο, θα είναι πάλι ηλεκτρικό!

ηλεκτρικό

Όχι πως είναι όλα ρόδινα. Το 44% των ιδιοκτητών δήλωσε ότι το άγχος της αυτονομίας, το λεγόμενο «range anxiety», έχει επηρεάσει αρνητικά τη συνολική τους ικανοποίηση από την κατοχή ενός EV. Προφανώς όχι τόσο ώστε να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη συνολικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρευνα: Έχεις EV; Τότε πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά τα λάστιχά σου

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχουν οι ιδιοκτήτες είναι να φτάσουν σε ένα σταθμό φόρτισης και να βρουν όλους τους φορτιστές κατειλημμένους.

ηλεκτρικό

Και πράγματι, το 75% των ιδιοκτητών είπε ότι αυτό τους έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά και το 10% των ερωτηθέντων είπε ότι περίμεναν μία ώρα ή και περισσότερο για να φορτίσουν. Ευτυχώς, αυτό είναι σπάνιο, καθώς η μέση αναμονή είναι συνήθως έως 15'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Μιλώντας για τη φόρτιση, το 70% των ιδιοκτητών EV φορτίζουν τα οχήματά τους κυρίως στο σπίτι. Το 16% βασίζεται κυρίως σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, ενώ το υπόλοιπο 14% βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα.

ηλεκτρικό

Δεδομένων των ανησυχιών σχετικά με την αυτονομία και τη φόρτιση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 42% των ιδιοκτητών EV θα πλήρωναν επιπλέον για να δεσμεύσουν μια θέση φόρτισης. Θα ήταν μάλιστα διατεθειμένοι να πληρώσουν έως $15, δηλαδή περίπου €14.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξεκινούν το 2025 οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Toyota Hilux

Παρά τα προβλήματα με τη φόρτιση, το 56% των ιδιοκτητών είπε ότι το άγχος της αυτονομίας είναι πιο αγχωτικό από το άγχος της φόρτισης. 

ηλεκτρικό

Αλλά όλα αυτά προφανώς δεν επηρεάζουν τη συνολική εικόνα και την ικανοποίηση που νιώθουν.Άλλωστε, πώς αλλιώς θα προέκυπτε ότι μόλις το 9% θα απομακρυνθεί από το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνηση;

Εν τω μεταξύ, οι κάτοχοι Tesla θα μείνουν EV πιστοί σε ποσοστό 95%, ενώ οι κάτοχοι μοντέλων των υπόλοιπων κατασκευαστών βρίσκονται λίγο χαμηλότερα, στο 86%. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube