H BYD είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Tesla

H BYD είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Tesla

Η Tesla εδώ και χρόνια ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στη μάχη της ηλεκτροκίνησης. Η BYD όμως την απειλεί και δείχνει έτοιμη να πάρει την πρωτοκαθεδρία.

YangwangU8_Premium_Edition

Την ανάσα της BYD φαίνεται πως νιώθει η Tesla, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από τις παγκόσμιες πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Η BYD, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχοντας δουλέψει και έχοντας επενδύσει αρκετά χρήματα στην ηλεκτροκίνηση έθεσε ως στόχο την ταχύτατη επέκτασή της και εκτός κινεζικής αγοράς. Το στοίχημα αυτό όχι μόνο έχει κερδιθεί, αλλά πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κορυφή.

Η BYD συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αν συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ίδιους ρυθμούς, η κατάκτηση της κορυφής είναι θέμα χρόνου

BYD Atto 3

Η άνοδος της είναι τόσο μεγάλη που πλέον φτάνει στο σημείο να προβληματίζει ακόμα και την Tesla. Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας έφτασαν τις 1.048.413 μονάδες, όταν αυτές της Tesla ήταν 1.324.074. Μιλάμε πάντα για τα τρία τρίμηνα του τρέχοντος έτους.

Αυτό που αναμφίβολα τρομάζει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία (αλλά και τους δυτικούς κατασκευαστές) είναι πως μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2023, η διαφορά είναι αισθητά μικρότερη, καθώς η Tesla πούλησε 435.059 αυτοκίνητα και η BYD 431.603. Δηλαδή 3.456 λιγότερα από την αμερικανική εταιρεία. Τουτέστιν, μόλις 3.456 λιγότερα αυτοκίνητα από την αμερικανική εταιρεία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κινεζικός κολοσσός (ή κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία) πλησιάζει τόσο πολύ την Tesla. Πέρα από την τρομερή εξέλιξη των Κινέζων, αξίζει να αναφέρουμε πως η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας του Elon Musk μειώθηκε, λόγω της διακοπής λειτουργίας στα εργοστάσιά της για την αναβάθμισή τους.

Tesla Model 3

Εξετάζοντας και συγκρίνοντας τα ποσοστά των δύο εταιρειών, βλέπουμε πως η BYD σημείωσε αύξηση 80% σε σχέση με τα ποσοστά της την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Στην αντίστοιχη χρονική περίοδο η Tesla πέτυχε αύξηση 46%.
Στην τρίτη θέση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκεται το VW Group, κρατώντας ψηλά τη σημαία των ευρωπαίων κατασκευαστών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube