Ford Mustang, best-selling σπόρτσκαρ για έβδομη συνεχόμενη χρονιά

Ford Mustang, best-selling σπόρτσκαρ για έβδομη συνεχόμενη χρονιά

Η Ford Mustang παραμένει το σπόρτσκαρ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για επτά συναπτά έτη χάρη στην τιμή και στην ιστορία της. Αλλά στην αγορά των ΗΠΑ, άλλος είναι ο νικητής...

Ford Mustang

Η παρούσα γενιά Ford Mustang βρίσκεται ήδη στο τέλος της καριέρας της και η διάδοχός της αναμένεται να παρουσιαστεί εφέτος. Ωστόσο το αμερικανικό pony car συνεχίζει να κερδίζει πόντους στις πωλήσεις.

Για του λόγου το ασφαλές, το 2021 και για έβδομη συνεχή χρονιά ήταν το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, με 69.069 αυτοκίνητα. Πολύ καλά! Και για να διαλευκάνουμε τα πράγματα, το παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνει τη Ford Mustang Mach-E, η οποία φυσικά δεν είναι ένα «πραγματικό» σπορ αυτοκίνητο.

Η Ford Mustang βρέθηκε το 2021 εμπρός από την Dodge Challenger (54.313 μονάδες) και την Porsche 911 (38.464 αυτοκίνητα). Ωστόσο και τα δύο αυτά αυτοκίνητα έχουν μια δικαιολογία: Η Dodge Challenger είναι σχεδόν αποκλειστικά διαθέσιμη στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και η Porsche 911 είναι πολύ πιο ακριβή. 

Ford Mustang 2021

H Dodge Challenger ήταν το σπόρτσκαρ με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ford Mustang βρήκε «μόνο» 52.414 αγοραστές στις ΗΠΑ.

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα για το muscle car από τον Όμιλο Stellantis που κυκλοφορεί στην αγορά με τη σημερινή μορφή του εδώ και σχεδόν 15 χρόνια!

Παρά την πρώτη θέση στο παγκόσμιο βάθρο όμως, οι πωλήσεις της Ford Mustang δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα: Το 2020, το μοντέλο είχε πουλήσει 80.577 μονάδες. Οπότε με τα 69.069 αυτοκίνητα που πούλησε πέρυσι, αυτό σημαίνει πτώση 16,7%.

Ford Mustang 2021 

Ίσως λοιπόν να είναι καιρός το Μπλε Οβάλ να επισπεύσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς. Και για να κάνει τη διαφορά, προσβλέποντας στη διαρκώς ογκούμενη τάση, χωρίς εξηλεκτρισμένη Ford Mustang μάλλον δεν θα δει προκοπή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube