Επίσημο: Νέα Porsche 911 GTS [video]

Επίσημο: Νέα Porsche 911 GTS [video]

Μια ακόμα έκδοση της Porsche 911 με σπορ προσανατολισμό.

Δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα της 992, η Porsche επεκτείνει τη γκάμα της με την έκδοση GTS που έχει αυξημένη ισχύ και πιο σπορ στήσιμο από τις S και 4S. Η 911 GTS είναι διαθέσιμη ως δικίνητη ή τετρακίνητη με αμάξωμα Coupé και Cabriolet, και ως τετρακίνητη Targa.

Σχεδιαστικά η 911 GTS ξεχωρίζει από το στάνταρ πακέτο Sport Design (σπορ πινελιές σε προφυλακτήρες και μαρσπιέ), τις σκουρόχρωμες λεπτομέρειες (εισαγωγές αέρα, πλαίσιο φωτιστικών σωμάτων, σπλίτερ, τροχοί, κάλυμμα κινητήρα, εμβλήματα GTS κτλ) και τις ζάντες 20" εμπρός και 21" πίσω που προέρχονται από την 911 Turbo.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τιμόνι GT Sport, το πακέτο Sport Chrono, τα στάνταρ ηλεκτρικά καθίσματα Sport Seats Plus με αυξημένη πλευρική στήριξη, λιγότερη ηχομόνωση και επενδύσεις από Race-Tex. Παραμένει η κεντρική οθόνη αφής που φιλοξενεί το νέο infotainment της Porsche.

Porsche

Ο υπερτροφοδοτούμενος flat-six κινητήρας 3,0 λίτρων αποδίδει 480 PS και 570 Nm, ενώ συνεργάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων που έχει κοντύτερο επιλογέα για ταχύτερες αλλαγές. Ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 3,3" - 4,3" (ανάλογα με την έκδοση αμαξώματος και τη μετάδοση) ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 307-311 km/h.

Η ενεργή ανάρτηση με σύστημα Porsche Active Suspension Managemeng (PASM) έχει ειδική ρύθμιση στην GTS και έχει χαμηλώσει κατά 10 mm για ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Αυτό ενισχύεται από τα ισχυρότερα φρένα που προέρχονται από την 911 Turbo και το προαιρετικό πακέτο Lightweight Design που μειώνει το βάρος κατά 25 kg (περιλαμβάνει bucket καθίσματα από CFRP, αφαίρεση των πίσω θέσεων, πιο λεπτά πλαινά και πίσω τζάμια, ελαφρύτερη μπαταρία και σύστημα τετραδιεύθυνσης). Εντονότερη είναι και η ηχητική εμπειρία χάρη στη νέα εξάτμιση και τη λιγότερη ηχομόνωση.

Η εμπορική διάθεση της νέας Porsche 911 GTS ξεκινά από το Νοέμβριο του 2021, με αρχική τιμή 140.981 ευρώ στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube