To Continental UltraContact NXT βραβεύεται με το Gold International Design Award 2023

To Continental UltraContact NXT βραβεύεται με το Gold International Design Award 2023

Με το «Χρυσό» βραβείο, στην κατηγορία «Automotive & Transport / Cars Accessories» των International Design Awards 2023 (IDA) βραβεύθηκε πρόσφατα το UltraContact NXT της Continental.

Continental

Με έως και 65% ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα και πιστοποιημένα με ισοζύγιο μάζας υλικά ISCC Plus, το Continental UltraContact NXT είναι το πιο βιώσιμο ελαστικό παραγωγής της εταιρείας, μέχρι σήμερα.

Το σχεδιαστικό όραμα της Continental ήταν να αναπαραστήσει οπτικά τη βιώσιμη αποστολή του UltraContact NXT. Αυτό αποτυπώθηκε σχεδιαστικά, με ένα 3D φύλλο – σύμβολο, που υπάρχει στο πλαϊνό του ελαστικού. Επιπλέον, η σχεδίαση του πέλματος δεν είναι μόνο τεχνικά βελτιστοποιημένη, αλλά υποστηρίζει και την εμπιστοσύνη στο προϊόν μέσω του χαρακτήρα του. 

Το ελαστικό Continental UltraContact NXT είναι το πιο βιώσιμο ελαστικό παραγωγής της εταιρείας, μέχρι σήμερα

Continental

Σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως το απαλό σχήμα των εγκάρσιων αυλακώσεων και οι άκρες των μπλοκ του πέλματος υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, την εξαιρετική συμπεριφορά του στην τριβή. Έτσι, σχεδιασμός και τεχνολογία συντονίζονται τέλεια. Τα Διεθνή Βραβεία Σχεδιασμού (IDA) παρουσιάζονται ετησίως από το 2007, για να αναγνωρίζουν, να γιορτάζουν και να προωθούν εταιρείες με εξαιρετικό σχεδιαστικό όραμα και να ανακαλύψουν ανερχόμενα ταλέντα στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του εσωτερικού σχεδιασμού, των προϊόντων, των γραφικών τεχνών και του σχεδιασμού της μόδας
παγκοσμίως.

Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από κορυφαίους ειδικούς στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της μόδας, του εσωτερικού σχεδιασμού και της γραφιστικής, αξιολογεί κάθε έργο σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια όπως η καινοτομία, η αισθητική, η λειτουργικότητα και η οικολογική συμβατότητα. Μόνο το 2023, η κριτική επιτροπή αξιολόγησε χιλιάδες
υποβολές, από σχεδόν 80 χώρες.

Το νέο θερινό ελαστικό της Continental συνδυάζει υψηλή αναλογία ανανεώσιμων, ανακυκλωμένων και πιστοποιημένων για ισορροπία μάζας υλικών, με μέγιστη ασφάλεια και απόδοση. Όλες οι διαθέσιμες διαστάσεις επιτυγχάνουν την καλύτερη βαθμολογία στην ετικέτα ελαστικών της ΕΕ, για τις επιδόσεις στους τομείς της αντίστασης κύλισης, του φρεναρίσματος σε βρεγμένο έδαφος και του εξωτερικού θορύβου. Η Continental εργάζεται για να προωθήσει καινοτόμες τεχνολογίες και βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την προμήθεια βιώσιμων υλικών έως την ανακύκλωση ελαστικών στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Τα ανανεώσιμα υλικά αναλογούν στο 32% του UltraContact NXT.

Continental

Αυτά περιλαμβάνουν ρητίνες που βασίζονται σε υπολείμματα από τη βιομηχανία χαρτιού και ξύλου. Στα ελαστικά, οι ρητίνες βελτιώνουν την πρόσφυση, ενώ παράλληλα, το Ultra Contact NXT περιέχει πυριτικό άλας από τη στάχτη φλοιών ρυζιού. Οι φλοιοί ρυζιού είναι ένα γεωργικό απόβλητο που μπορεί να μετατραπεί σε πυρίτιο, μέσω μιας νέας διαδικασίας που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

Το ειδικό λογότυπο “Contains recycled materials” στο πλευρικό τοίχωμα του UltraContact NXT υπογραμμίζει τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, με περιεκτικότητα που ανέρχεται σε έως και 5%. Επιπλέον, στο UltraContact NXT, η Continental χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χάλυβα, ενώ η πρωτοποριακή τεχνολογία ContiRe.Tex έχει επίσης υιοθετηθεί εδώ, παράγοντας ίνες πολυεστέρα υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του σκελετού του ελαστικού, μέσω της ανακύκλωσης φιαλών PET, οι οποίες διαφορετικά θα είχαν καταλήξει σε χωματερές.

Μέχρι το 2030, η Continental στοχεύει να χρησιμοποιήσει περισσότερο από 40% ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά στα ελαστικά της. Το UltraContact NXT αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας.
Το UltraContact NXT είναι προέκταση της επιτυχημένης σειράς UltraContact, η οποία κυκλοφόρησε το 2022. Οι 19 διαστάσεις του ελαστικού είναι ήδη σταδιακά διαθέσιμές στους εμπόρους ελαστικών στην Ευρώπη. Το UltraContact NXT σχεδιάστηκε τόσο για ηλεκτρικούς όσο και για κινητήρες εσωτερικής καύσης, προσφέροντας και βέλτιστο χιλιομετρικό ωφέλιμο.

Continental

Έτσι, αυτό αλλά και τα υπόλοιπα αειφόρα ελαστικά της Continental θα φέρουν πάνω τους το λογότυπο, “EV Compatible” (συμβατά με ηλεκτρικά οχήματα) και θα είναι διαθέσιμα για διάφορα δημοφιλή μοντέλα όπως τα Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 e-tron, Škoda Octavia, VW Golf 8, Audi A3 και πολλά άλλα.

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube