Ανοίγει έρευνα για την DR Automobiles

Ανοίγει έρευνα για την DR Automobiles

Στο στόχαστρο της ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού φαίνεται πως έχει μπει η DR Automobiles, αναφορικά με την προέλευση των αυτοκινήτων της.

Η μικρή ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία DR Automobiles δέχεται πυρά για την φερόμενη παραπλάνηση των καταναλωτών αναφορικά με το πού κατασκευάζονται τα μοντέλα της.

Η εταιρεία πουλά οχήματα με βάση την Κίνα στην Ιταλία από το 2006, αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιμονοπωλιακή έρευνα υπό την ηγεσία της ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού (AGCM) για εσφαλμένη αναπαράσταση της προέλευσης των οχημάτων της τόσο στον εταιρικό της ιστότοπο όσο και σε διαφημιστικές καμπάνιες.

H DR Automobiles συνεργάζεται με γνωστές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Cherry, η JAC και η BAIC

DR-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Κίνα τρομάζει αυτοκινητικά την Ευρώπη

Η εφετινή χρονιά ήταν αρκετά πετυχημένη για DR Automobiles, μιας και πούλησε 24.200 αυτοκίνητα στην Ιταλία τους πρώτους εννέα μήνες, αύξηση 48% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά καταλαμβάνει στην εγχώρια αγορά ένα ποσοστό της τάξης του 2%.

Το Auto News Europe αναφέρει ότι η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα μοντέλο DR 1 . Μεταξύ των οχημάτων που πουλάει στην Ιταλία είναι το DR 1, το πιο μικρό αυτοκίνητο της γκάμας της, το SUV DR 3 Coupé, το οικογενειακό SUV DR 4, το σχεδόν πανομοιότυπο SUV DR 5 και δύο μεγαλύτερα SUV γνωστά ως DR 6 και DR 7. Έχει επίσης ένα φορτηγό στην γκάμα του, γνωστό ως PK8.

Η εταιρεία συναρμολογεί οχήματα σε συνεργασία με ορισμένους Κινέζους κατασκευαστές αυτοκινήτων,μεταξύ των οποίων οι Chery, JAC και BAIC. Οι ιταλικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της φορολογικής αστυνομίας, διενήργησαν πρόσφατα επιθεωρήσεις στα κεντρικά γραφεία της DR Automobiles και σε εκείνα της μητρικής της εταιρείας, Donington.

DR-3

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα παρέλειπαν τις σχετικές πληροφορίες για την προέλευσή των αυτοκινήτων της, υποδηλώνοντας ότι παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, ενώ φαίνεται να είναι οχήματα κινεζικής παραγωγής», ανέφερε η AGCM σε γραπτή της δήλωση.

Θυμίζουμε πως η DR Automobiles τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αποκάλυψε το off-roader K2. Το DR K2 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο BAIC BJ40, αλλά έχει μια σειρά από ειδικά εξαρτήματα, όπως μια μπροστινή μάσκα από ανθρακονήματα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube