Νέο ηλεκτρικό DR3 EV: Μια Ιταλίδα απ’ την… Κίνα [video]

Νέο ηλεκτρικό DR3 EV: Μια Ιταλίδα απ’ την… Κίνα [video]

Η ιταλική DR Automobiles δεσμεύεται για την ηλεκτρική κινητικότητα και το κάνει με το λανσάρισμα πρώτου EV της για την Ευρώπη.

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό DR3, ένα SUV στενά συνδεδεμένο με το κινεζικό μοντέλο Chery Tiggo 3xe και του οποίου η αυτονομία θα είναι περίπου 400 km με μία μόνο φόρτιση.

H DR Automobiles είναι μια η ιταλική φίρμα αυτοκινήτων bi-fuel που ξεκίνησε ήδη να κάνει και καριέρα εκτός Ιταλίας -Γαλλία και Ισπανία. Η γκάμα της αποτελείται αποκλειστικά από SUV και, παρότι τα μοντέλα της έχουν να κάνουν με συμβατική μηχανολογία, η δέσμευσή της για καύση βενζίνης/LPG ή βενζίνης/μεθανόλης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των DR Automobiles. Η εταιρεία έχει στόχο της να αποτελεί αναφορά στη βιώσιμη κινητικότητα.

Προκειμένου να τον επιτύχει λοιπόν, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποφασίζοντας να ξεκινήσει μια φιλόδοξη διαδικασία προς την ηλεκτροκίνηση. Και επωφελήθηκε από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να λανσάρει τη μετάβασή της στην ηλεκτρική κινητικότητα, λανσάροντας το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα πουλήσει στην Ευρώπη: Το νέο DR3 EV. 

DR3 EV

Το DR3, ένα κόμπακτ SUV, εξηλεκτρίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Μοιράστηκε την τεχνική βάση με το Chery Tiggo 3xe και, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα που διατίθενται στην αγορά από την ιταλική φίρμα, θα παίξει το χαρτί του πλήρους εξοπλισμού και του οικολογικού στάτους του αυτοκινήτου. Όπως συνηθίζεται δε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αυτονομία, ο χρόνος φόρτισης και η τιμή θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία ή την αποτυχία του.

Αισθητικά το DR EV διαφέρει σημαντικά από το DR3 διπλού καυσίμου που διατίθεται στην αγορά σήμερα. Στο αμάξωμα, υπάρχουν μπλε στοιχεία για να δημιουργήσουν αντίθεση με το βασικό χρώμα της καροσερί, καθώς και να προϊδεάσουν για τα μηχανικά μέρη που κρύβονται από κάτω. Έχει μάλιστα δύο υποδοχές φόρτισης, μία εμπρός (κρυμμένη στη γρίλια της μάσκας) και η άλλη στο πορτάκι που προηγουμένως υπήρχε το στόμιο του ρεζερβουάρ.

DR3 EV

Και στο εσωτερικό υπάρχουν καινοτομίες. Έχει τοποθετηθεί ένα περιστροφικό χειριστήριο που αντικαθιστά το λεβιέ ταχυτήτων του συμβατικού μοντέλου, στον πίνακα οργάνων υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση, απεικονίζοντας την κατάσταση της συστήματος κίνησης, όπως η κατανάλωση ενέργειας ή η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Το σύστημα πολυμέσων έχει επίσης προσαρμοστεί στην ηλεκτρική μηχανική του DR EV.

DR3 EV

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας με 122 PS και 28,1 kgm που τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών με ενεργειακή πυκνότητα 54,3kWh. Η κίνηση φυσικά περνά στους εμπρός τροχούς, ενώ η αυτονομία που ανακοινώνει η εταιρεία είναι τα 400 km, με τα 350 να είναι πιο κοντά στις πραγματικές συνθήκες. Η DR Automobiles δίνει χρόνο 4” για το σπριντ των 0-50 km/h και μέγιστη ταχύτητα 150 km/h.

Χρησιμοποιώντας πρίζα οικιακής χρήσης, το DR3 EV χρειάζεται οκτώ ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του, ενώ μέσω ταχυφορτιστή φορτίζεται κατά 80% σε μόλις 30 λεπτά.

DR3 EV

Το βιβλίο παραγγελιών του νέου DR3 EV θα ανοίξει το β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του 2020. Όσον αφορά την τιμή, θα είναι περίπου στις 37.500 ευρώ, χωρίς τις επιδοτήσεις που ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. 

Ύστερα από το εμπορικό λανσάρισμα αυτού του μοντέλου, η DR Automobiles θα εστιάσει τις προσπάθειές της στo λανσάρισμα δύο ακόμη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενός σουπερμίνι και ενός SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube