Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων από την Toyota το 2023

Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων από την Toyota το 2023

Εμπρός σε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ βρίσκεται η Toyota, καθώς μέσα σε έντεκα μήνες κατασκεύασε 9,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Toyota Plant Japan

Χρονιά-ρεκόρ φαίνεται πως θα είναι το 2023 για την Toyota, μιας και ο ιαπωνικός κολοσσός έχει βγάλει ήδη από τα εργοστάσιά του πάνω από 9,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Για την ακρίβεια, οι Ιάπωνες κατασκεύασαν 9,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, όχι μόνο για την Toyota, αλλά ευρύτερα για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Θυμίζουμε πως η αμέσως προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση άνηκε και πάλι στην Toyota, το 2022, όταν και κατασκεύασε 9,02 εκατομμύρια κομμάτια.

Εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά, ο ιαπωνικός επιχειρηματικός γίγαντας παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 11% εξαιτίας της ζήτησης που καταγράφεται στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Από τα συνολικά 9,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κατασκεύασε η Toyota, τα 3,2 εκατομμύρια ήταν υβριδικά

Toyota CH-R

Κάπως έτσι, το 2023 θα βρει την Toyota στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων, στο κατόπι της κατασκευής δέκα εκατομμυρίων αυτοκινήτων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το VW Group.

Οι Γερμανοί έχουν κατασκευάσει τους πρώτους 11 μήνες του έτους 8,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Παρατηρώντας τις πωλήσεις της Toyota, εντύπωση προκαλεί πως τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ήταν μόλις 95.220. Βέβαια, τα επόμενα χρόνια αυτή η συνθήκη αναμένεται να αλλάξει, μιας και η Toyota είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ηλεκτρική της αντεπίθεση.

Toyota

Μιλώντας όμως για το σήμερα, αξίζει να αναφέρουμε πως περίπου το 1/3 των πωλήσεων των Toyota και Lexus (3,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα) αφορούσε υβριδικά μοντέλα.

Με τον πήχη να έχει τοποθετηθεί ήδη αρκετά ψηλά, μένει να δούμε αν η Toyota το 2024 καταφέρει να κατασκευάσει δέκα εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα. Με τη γνωστή ιαπωνική εμμονή στην τελειότητα, φαντάζει ζήτημα χρόνου για την Toyota να φτάσει (και) σε αυτό το ορόσημο.
  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube