To νέο Dacia Sandero γίνεται ηλεκτρικό

To νέο Dacia Sandero γίνεται ηλεκτρικό

H Dacia είναι παρούσα στο Σαλόνι της Γενεύης, στο πλαίσιο του οποίου προχώρησε σε ανακοινώσεις αναφορικά με το πολύ επιτυχημένο Dacia Sandero.

Dacia Sandero Stepway

To success story της Dacia και ειδικά του Dacia Sandero θα λέγαμε πως έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με το ενδιαφέρον για το Sandero λοιπόν να είναι δικαιολογημένα μεγάλο, ο CEO της Dacia Denis Le Vot μίλησε για το μέλλον του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Le Vot, το best-seller της εταιρείας στην Ευρώπη, με 235.839 ταξινομήσεις (πίσω μόνο από το Tesla Model Y) θα αποκτήσει και ηλεκτρική υπόσταση το 2027 ή το 2028, πλαισιώνοντας το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring.

Το νέο Dacia Sandero, θα έρθει το 2027 ή το 2028 με ηλεκτρικά και θερμικά κινητήρια σύνολα

Dacia Sandero Stepway

Όπως αποκάλυψε το Automotive News Europe ο Le Vot δήλωσε στο Σαλόνι της Γενεύης: «Το επόμενο Sandero θα παρουσιαστεί το 2027 ή το 2028 και θα παραμείνει στην αγορά ως το 2035. Η καινούργια γενιά του θα είναι ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για την εταιρεία μας. Θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά θα υπάρξει και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση».

Παραδέχτηκε επίσης πως το Sandero θα επωφεληθεί από την στροφή και την ανάπτυξη του Ομίλου Renault στα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του Renault 5 που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, αλλά και του επερχόμενου μικρού SUV Renault 4. Η συζήτηση αναπόφευκτα μετατοπίστηκε και στην τιμή του, με τον CEO της εταιρείας να δεσμεύεται πως το εξηλεκτρισμένο Sandero δεν θα ξεφύγει από το όραμα και την φιλοσοφία της Dacia να προσφέρει προσιτά αυτοκίνητα για όλους.

Τέλος, αναφορικά με τον «οικογενειακό» τιμολογιακό ανταγωνισμό μιας και η Renault θα φέρει στην αγορά τα ηλεκτρικά Twingo και 5, με τιμές κοντά στις €20.000 και €25.000 αντίστοιχα, ο Le Vot τόνισε: «Ο ανταγωνισμός θα υπάρξει. Το αναμένουμε αυτό, είναι φυσικό. Αυτό που μπορείτε να δείτε είναι ότι υπάρχει ζήτηση στην αγορά για οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα και ξέρουμε ότι αυτό είναι καλό για όλες τις πλευρές». Το σίγουρο είναι πως η Dacia συνεχίζει να ανανεώνει την γκάμα της, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχτεί μετά το νέο Duster και το πολυαναμενόμενο Bigster.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube