Δοκιμάζουμε τη νέα BMW X4 M Competition

Δοκιμάζουμε τη νέα BMW X4 M Competition

Γνωρίζοντας τις νέες BMW Χ3 και Χ4 στο Μόναχο, ξεκλέψαμε λίγο χρόνο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την ανανεωμένη και εκρηκτική X4 M Competition.

Στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων BMW X3 και X4 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τις κορυφαίες εκδόσεις αυτών και να πάρουμε μια μικρή οδηγική γεύση από την X4 M Competition.

To κορυφαίο SAC μοντέλο της BMW ξεχωρίζει αισθητικά από τις απλές ή ακόμα και τις M Package εκδόσεις, προβάλλοντας έναν ακόμα πιο δυναμικό αλλά συνάμα και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό του, η πολυτέλεια πλαισιώνεται από τον έντονα σπορ διάκοσμο και τα κορυφαία υλικά.

Οι εκρηκτικές Χ3/Χ4 Μ Competition εφοδιάζονται με τον τρίλιτρο Μ TwinTurbo κινητήρα των 510 ίππων με σφυρήλατο πλέον στρόφαλο και νέο λογισμικό, ενώ συνεργάζονται με την κορυφαία έκδοση Μ του Steptronic με πιο σπορ προγραμματισμό και 3 βαθμίδες ρύθμισης για το πόσο επιθετικές θα είναι αλλαγές. Για να νιώθεις δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο την κλοτσιά στην πλάτη σε κάθε αλλαγή.

Δεν χρειάζονται μόλις λίγα μέτρα πίσω από το τιμόνι της, για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι για την BMW να προσφέρει το απόλυτο γι’ αυτόν που το επιθυμεί, ακόμα και σε αυτή την κατηγορία. Με δεδομένο πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει λίγο περισσότερο από 2 τόνους, το στήσιμό της είναι εξαιρετικό, με την ανάρτηση να διαβάζει σαφώς πιο νευρικά το ανάγλυφο αλλά να μην κοπανάει σχεδόν ποτέ. Τουλάχιστον στη Γερμανική άσφαλτο.

BMW X4M

Εκπληκτική όμως είναι και η συμπεριφορά της σε στενό επαρχιακό δρόμο, με την τετρακίνηση και το γεμάτο και βαθύ μοτέρ να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται για να κινηθείς ιδιαίτερα γρήγορα.

Το τιμόνι είναι πάντα σύμμαχός σου, συμπληρώνοντας τον μοναδικό της χαρακτήρα, παράλληλα με τα εξαιρετικά σε αρχικό δάγκωμα και αίσθηση φρένα της που αποτελούνται από 4πιστονες δαγκάνες εμπρός και αεριζόμενους δίσκους και στους 4 τροχούς.


Τι λέει το DRIVE
Η κορυφαία έκδοση της BMW Χ4, η M Competition, εντυπωσιάζει με το τεχνολογικό της υπόβαθρο και την μετάφραση αυτών των χαρακτηριστικών της σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

ΒMW X4 M Competition
Τεχνολογία
Κινητήρας βενζίνης 2.993 cc, i6, 24v, TwinPower turbo, υψηλής ακρίβειας άμεσος ψεκασμός, VALVETRONIC, DOUBLE-VANOS
Απόδοση 510 PS/6.250 rpm, 650 Nm/2.750-5.500 rpm
Μετάδοση AWD, Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων
Διαστάσεις 4.754 x 1.927 x 1.620 mm
Χώρος αποσκευών 525 lt
Βάρος 2.010 kg 
0-100 km/h 3,8”
Τελική ταχύτητα 250 km/h (285 km/h με M Driver’s Package) 
Μέση κατανάλωση 10,7-10,8 lt/100 km (WLTP)
Εκπομπές CO2 243-247 g/km (WLTP)
Τιμή Από €131.550
Μετρήσεις κατασκευαστή

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube