Αποκλεισμός του Jenson Button για υπερβολική ταχύτητα με ποδήλατο

Αποκλεισμός του Jenson Button για υπερβολική ταχύτητα με ποδήλατο

Ο Jenson Button έχει αποσυρθεί από την F1 αλλά συνεχίζει να πηγαίνει γρήγορα, ακόμα και με ποδήλατο, ακόμα και εκεί όπου αυτό απαγορεύεται…

Ο Βρετανός πιλότος, κάνοντας φέτος διάλειμμα από τη Formula 1, έλαβε μέρος στο τρίαθλο Ironman 70.3, στο οποίο τερμάτισε 3ος στην ηλικιακή κατηγορία του, όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε για… υπερβολική ταχύτητα.

Μετά από κολύμπι για 1,9 km και πριν από τρέξιμο για 21,1 km (ημιμαραθώνιος), ο Button ανέβηκε στο ποδήλατό του για να διανύσει τα 90 km αυτής της δοκιμασίας. Παρότι, όπως αναφέρει ο ίδιος, έμεινε με μεγάλη σχέση μετάδοσης σε μια έντονη ανηφόρα 900 m, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά την προσπάθειά του, ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1 ώρα και 23’, κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία του. Επίδοση που θα ήταν και το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο Ironman 70.3 World Championship, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια McLaren P1 για τον Jenson Button [video]

Υπολόγιζε όμως χωρίς τα… ραντάρ των διοργανωτών, που τον συνέλαβαν να κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε κάποια go slow zone του αγώνα. Πρόκειται για ένα τμήμα της διαδρομής στο οποίο οι αναβάτες ήταν υποχρεωμένοι να μειώσουν την ταχύτητά τους, για λόγους ασφαλείας. Ο Button δεν ήταν ο μόνος που αγνόησε αυτό τον κανόνα, είτε επίτηδες είτε ακούσια, αφού αρκετοί ακόμα αναβάτες αποκλείστηκαν για τον ίδιο λόγο.

Ο ίδιος πάντως φαίνεται πως απόλαυσε τον αγώνα, ανεξάρτητα από αυτή την εξέλιξη. Στο Instagram έγραψε: «Πολύ ενδιαφέρων αγώνας. Το κολύμπι πήγε καλά, και μετά ανέβηκα στο φανταστικό καινούργιο μου ποδήλατο, για να διαπιστώσω ότι δεν είχα φορτίσει τη μπαταρία για τις αλλαγές ταχυτήτων, οπότε έμεινα με τη δυσκολότερη σχέση για 900 m σκαρφάλωμα. Έκανα 1:23 με το ποδήλατο, με το οποίο είμαι αρκετά ευχαριστημένος, τερμάτισα 3ος στην ηλικιακή κατηγορία μου οπότε προκρίθηκα για το World Championship, αλλά αποκλείστηκα για υπερβολική ταχύτητα σε αργή ζώνη. Ε, τι να κάνουμε, στο επόμενο».

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube