Ο Button θα κάνει αγώνες καρτ και rallycross μετά την F1

Ο Button θα κάνει αγώνες καρτ και rallycross μετά την F1

Ο Jenson Button παραχωρεί στον Vandoorne το μονοθέσιό του στη McLaren για το 2017 και έχει ήδη σκεφτεί πως θα περνά τον χρόνο του σε άλλες κατηγορίες αγώνων που αγαπά.

Ο Jenson Button θα αλλάξει ρόλους με τον Stoffel Vandoorne στην McLaren για το 2017. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την ομάδα ως οδηγός εξέλιξης και πρεσβευτής ενώ ο νεαρός, μέχρι πρότινος εφεδρικός οδηγός, θα αγωνίζεται στα Grand Prix μαζί με τον Fernando Alonso.  

Πως σκέφτεται την ζωή χωρίς F1 ο Button; Με αγώνες καρτ και rallycross. Δύο κατηγορίες που αγαπά ιδιαίτερα. «Με το νέο μου ρόλο, θα χρειαστεί να επισκεφθώ κάποια GP, αλλά σίγουρα θέλω να κάνω αρκετό καρτ και αγώνες rallycross. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Αλλά πρώτα χρειάζεται ένα διάστημα αποθεραπείας από την F1», δήλωσε ο Button. Ο ίδιος o Jenson προέρχεται φυσικά από τα καρτ, ενώ το rallycross είναι παράδοση για τους Button αφού ο πατέρας του John έτρεχε με μεγάλη επιτυχία και τίτλους στο σχετικό βρετανικό πρωτάθλημα.

Για τον Button η επόμενη χρονιά είναι μια ευκαιρία να κάνει πράγματα που του αρέσουν, να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό του και στην οικογένειά του. Είναι πάντως ανοιχτό και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενεργό δράση το 2018. «Αν έχουμε φτάσει στα 2/3 της επόμενης σεζόν και θέλω να επιστρέψω στην F1, και η ομάδα να θέλει εμένα πίσω από το τιμόνι, τότε ίσως να είμαι στο grid και πάλι το 2018», εξηγεί ο Button, ο οποίος χαρακτηρίζει το συμβόλαιό του με την McLaren «ιδανικό για κάθε οδηγό που έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στην F1 και είναι κοντά στο τέλος».

Μετά από 17 χρόνια στην F1 ο Button δικαιούται ένα διάλειμμα και είναι έξυπνο να το κάνει σε μία φάση που η ομάδα δεν είναι σε φάση να διεκδικεί νίκες και τίτλους. Για τον Button είχε επίσης ακουστεί ότι ίσως την επόμενη χρονιά  να επέστρεφε στην Williams και να κλείσει την καριέρα του εκεί από όπου την άρχισε.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube