Honda: Ο Rossi όντως κλότσησε τον Marc

Honda: Ο Rossi όντως κλότσησε τον Marc

Ο αντιπρόεδρος του Honda HRC, Shuhei Nakamoto, έχει δεδομένα για το ότι ο Valntino Rossi κλότσησε τον Marc Marquez στο GP Μαλαισίας.

Παρόλο που κάποια τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν ότι ο Ιταλός κλότσησε τον Ισπανό αντίπαλό του, η έλλειψη ατράνταχτων αποδείξεων έκανε τους αγωνοδίκες να τιμωρήσουν επίσημα τον Rossi μόνο για το ότι έσπρωξε τον Marquez προς τα έξω, αναγκάζοντάς τον να πέσει.

«Τα ηλεκτρονικά δεδομένα από τη μοτοσικλέτα του Marc δείχνουν ότι, αν και σήκωνε τη μοτοσικλέτα προσπαθώντας να αποφύγει την επαφή με τον Valentino, η μανέτα του εμπρός φρένου του δέχτηκε ξαφνικά ένα χτύπημα που μπλόκαρε τον εμπρός τροχό, κι αυτός ήταν ο λόγος που έπεσε», δήλωσε ο Nakamoto σε μια ανακοίνωση της Honda που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα.

«Πιστεύουμε ότι η πίεση αυτή [στη μανέτα] οφειλόταν στην κλοτσιά του Rossi.

«Όλα τα δεδομένα από τη μοτοσικλέτα του Marc είναι διαθέσιμα, αν κάποιος από την Dorna, τη FIM ή τα ΜΜΕ θέλει να το τσεκάρει».

Οι οργανωτές του αγώνα και η Yamaha είπαν ότι ο Marquez προσπαθούσε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Rossi στη Sepang, μετά την ένταση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους, αλλά ο Nakamoto επιμένει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

«Είναι καλό παιδί, με αρχές και τιμιότητα», είπε για τον Marquez. «Ο Marc απλά προσπαθούσε να υπερασπίσει τη θέση του, όπως θα έκανε κάθε αναβάτης, και τον πιστεύουμε 100%. Ξέρουμε ότι δυσκολευόταν στην αρχή του αγώνα με το γεμάτο ρεζερβουάρ, όπως είχε γίνει κάμποσες φορές φέτος.

«Έκανε επίσης ένα λάθος στο ξεκίνημα του αγώνα, που επέτρεψε στον Jorge να τον περάσει. Μετά τον έφτασε ο Valentino και άρχισαν να παλεύουν για την τρίτη θέση. Τα προσπεράσματα ήταν ακραία, αλλά ασφαλή, και από τις δύο πλευρές. Δύο από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές που έχουμε ποτέ δει να μάχονται σε πίστα.

«Οι χρόνοι που έκαναν ήταν αρκετά γρήγοροι, δείχνοντας καθαρά ότι δεν υπήρχε πρόθεση του Marc να καθυστερήσει τον Valentino. Επιπλέον, αφού ο Marc έπεσε κι ο Valentino είχε άδεια πίστα μπροστά του, οι χρόνοι του δεν ήταν πιο γρήγοροι από όταν πάλευε με τον Marc».

Ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Honda σέβεται το χειρισμό της υπόθεσης από τους αγωνοδίκες, ο Nakamoto παραδέχεται ότι απογοητεύτηκε που ο Rossi δεν τιμωρήθηκε αμέσως

«Πιστεύουμε ότι υπήρχαν αρκετές αποδείξεις ώστε να μπορούν να αποφασίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα», είπε.

Ο Rossi θα ξεκινήσει τελευταίος στον αγώνα της Valencia που θα κρίνει τον τίτλο, αφού τιμωρήθηκε με τρεις βαθμούς ποινής για την οδήγησή του κατά το συμβάν, όμως άσκησε έφεση στο Διεθνές Δικαστήριο Αθλητικής Διαιτησίας.

«Ο Valentino είναι ο μεγαλύτερος πρωταθλητής του σπορ μας», πρόσθεσε ο Nakamoto. «Πιστεύουμε ότι έκανε σπουδαία δουλειά φέτος, και αν πάρει τον τίτλο πραγματικά θα τον αξίζει, αφού ήταν σταθερός και πολύ γρήγορος όλη τη χρονιά. Το ότι είναι 36 χρονών αυξάνει το σεβασμό μας για ένα τόσο μεγάλο πρωταθλητή.

«Πέρα απ’ αυτό όμως, δεν καταλαβαίνουμε τις κατηγορίες του στον αγώνα του Phillip Island και τον ελιγμό του στη Sepang.

«Ελπίζουμε ο Valentino να το ξανασκεφτεί και να καταλάβει το λάθος του».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube