Vettel: «Ο Valentino Rossi έκανε το σωστό» [video]

Vettel: «Ο Valentino Rossi έκανε το σωστό» [video]

Ο οδηγός της Ferrari υποστηρίζει τον Valentino Rossi στην κόντρα που είχε με τον Marc Marquez, στο MotoGP της Μαλαισίας.

Ο Rossi, που είχε δοκιμάσει μονοθέσια F1 της Ferrari πριν λίγα χρόνια, συγκρούστηκε με τον περσινό πρωταθλητή Marquez στο GP της Μαλαισίας την περασμένη Κυριακή (βλ. video, κάτω), με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τους αγωνοδίκες και να υποχρεωθεί να ξεκινήσει το τελευταίο GP της χρονιάς, στη Valencia της Ισπανίας, από την τελευταία σειρά.

Οι εξελίξεις αυτές ενέτειναν μια διαμάχη ανάμεσα στους δύο αναβάτες, η οποία είχε ξεκινήσει λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ο Rossi κατηγόρησε τον Marquez ότι «σκέφτεται σαν παιδί», εμπλεκόμενος σε μάχες μαζί του για να βοηθήσει τον συμπατριώτη του, Jorge Lorenzo, να πάρει το πρωτάθλημα.

«Πιστεύω ότι έχει ακόμα πιθανότητες, είναι μαχητής, είναι στη φύση του», δήλωσε ο Vettel όταν ρωτήθηκε για τον Rossi.

«Ακόμη κι αν μετά τον αγώνα ακούστηκε σαν να καταθέτει τα όπλα, θα δώσει μάχη, θα τα δώσει όλα, και πιστεύω ότι έκανε το απολύτως σωστό στη Μαλαισία.

«Ξέρω και τον Jorge, και τον Marc λιγάκι, και είναι πολύ καλά παιδιά, αλλά ο Valentino έκανε το σωστό».

Με τη γνώμη του Vettel δεν συμφωνεί ο Felipe Massa της Williams, που πιστεύει ότι το φταίξιμο είναι όλο του Rossi.

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι μεγάλος φαν του Valentino, όμως έκανε λάθος», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

«Το ότι κοιτάζει τον άλλο αναβάτη, περιμένοντας να πάρει τη στροφή, και μετά ξαφνικά το πόδι του κινείται, ακόμη κι αν ο άλλος του ακουμπάει πρώτος το πόδι… Για να είμαι ειλικρινής, έκανε λάθος»

Ο Massa εκτιμά ότι οι ελπίδες του Rossi να πάρει παρά ταύτα τον τίτλο είναι μεγαλύτερες στο MotoGP απ’ ό,τι θα ήταν σε αγώνες αυτοκινήτων.

«Είναι πολύ πιο εύκολο όταν ξεκινάς τελευταίος στις μοτοσικλέτες παρά στα αυτοκίνητα, ιδίως αφού οι μοτοσικλέτες ξεκινούν τρεις-τρεις στην ίδια σειρά», λέει ο Βραζιλιάνος.

«Επιπλέον, έχουν μόνο τέσσερις μοτοσικλέτες που είναι καλύτερες από τις άλλες, οπότε νομίζω πως είναι πολύ εύκολο γι’ αυτόν να τερματίσει τέταρτος.

«Το μόνο που πρέπει να δούμε είναι αν ο Lorenzo θα κερδίσει ή όχι. Νομίζω πως [ο Rossi] μπορεί ακόμα να το παλέψει».

Θυμίζουμε ότι ο Marc Marquez είχε τιμωρηθεί και ξεκίνησε τον τελευταίο του αγώνα στη Moto2, το 2012, πάλι στη Valencia, από την τελευταία θέση. Τρεις γύρους πριν το τέλος είχε περάσει τον πρώτο και νίκησε με διαφορά 1,3”! (φωτ. κάτω). Κι όλα αυτά σε μια κατηγορία όπου οι μοτοσικλέτες είναι λίγο-πολύ ίδιας δυναμικότητας…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube