Ο Valentino Rossi κάνει έφεση

Ο Valentino Rossi κάνει έφεση

Ο Rossi υπέβαλε έφεση στο Δικαστήριο Διαιτησίας των Σπορ για την ποινή που του επιβλήθηκε μετά τη σύγκρουσή του με τον Marquez στο ΜοτοGP Μαλαισίας.

Ο Rossi πήρε τρεις βαθμούς ποινής για τη σύγκρουση με τον οδηγό της Honda, πράγμα που τον υποχρεώνει να ξεκινήσει τελευταίος στο φινάλε της χρονιάς, στη Valencia της Ισπανίας.

Στη μάχη του για τον παγκόσμιο τίτλο με τον team-mate του στη Yamaha, Jorge Lorenzo, o Rossi είναι μπροστά με διαφορά 7 βαθμών, όμως δήλωσε ότι δεν έχει «καμία πιθανότητα» να κερδίσει έναν όγδοο τίτλο στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Ιταλός έκανε έφεση στο Δικαστήριο Διαιτησίας των Σπορ (CAS) της Λοζάνης στην Ελβετία, που έχει ιστορικό στην εκδίκαση υψηλού προφίλ αθλητικών υποθέσεων.  

«Κάνοντας έφεση στο CAS, o κ. Rossi ζητάει την ακύρωση ή μείωση της ποινής», ανακοίνωσε η FIM, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας. Αιτείται επιπλέον την αναστολή επιβολής της ποινής, σύμφωνα με το Άρθρο R37 του Κώδικα Διαιτησίας των Σπορ».

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας.

Η είδηση για την έφεση έρχεται λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου της FIM, Vito Ippolito, ότι η διαμάχη «δηλητηρίασε την ατμόσφαιρα γύρω από το σπορ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube