Η Audi μπαίνει στους αγώνες μονοθεσίων

Η Audi μπαίνει στους αγώνες μονοθεσίων

Η Audi θα συμμετέχει με εργοστασιακή ομάδα στην Formula E, ανοίγοντας έτσι ένα καινούριο κεφάλαιο στην δραστηριότητά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Audi θα συμμετάσχει με εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E 2017/18. Ο Γερμανός κατασκευαστής επισημοποίησε την περαιτέρω ενίσχυση της εμπλοκής του στην ομάδα Abt, παρέχοντας οικονομική και τεχνική υποστήριξη με στόχο την κορυφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων την επόμενη σεζόν.

Την ομάδα θα συνεχίσει να «τρέχει» η Abt, όμως θα είναι πλέον μέρος του εργοστασιακού προγράμματος μηχανοκίνητου αθλητισμου. Από την πλευρά της Audi ανακοινώθηκε επίσης ότι θα συνεργαστει με την Schaeffler στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μονάδων ισχύος.

Για την Audi που είχε πολλές φορές συνδεθεί με πιθανή είσοδο στην F1 τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η πρώτη εργοστασιακή εμπλοκή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA που διεξάγεται με ανοιχτά μονοθέσια, καθώς ως τώρα η μάρκα ασχολείτο μόνο με τα πρωτότυπα LMP1 του WEC και στο DTM.

Ο Dr Stefan Knirsch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audiμε τομέα ευθύνης την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα από τα πράγματα που μας ενδιαφέρει πολύ. Σκοπεύουμε να εξελιχθούμε σε κορυφαίο παίκτη, σε αυτό το γήπεδο. Ως το 2025, στα τέσσερα Audi, το ένα θα πρέπει να είναι ηλεκτρικό. Το πρώτο μοντέλο θα είναι ένα SUV που έχουμε προγραμματίσει για το 2018. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η προσαρμογή του αγωνιστικού μας προγράμματος και η εμπλοκή σε έναν θεσμό αμιγώς… ηλεκτροκίνητο, ήταν μία λογική εξέλιξη. Κα επιβεβλημένη».

Η ομάδα Abt χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Audi Sport από την πρώτη σεζόν της FE. Και φέτος είναι η 3η χρονιά που για την Abt οδηγεί ο Lucas di Grassi, οδηγός της Audi στα αυτοκίνητα LMP1 του WEC. Ο di Grassi είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι η Abt είχε ζητήσει την περαιτέρω βοήθεια της Audi για να ανταγωνιστεί τις εργοστασιακές συμμετοχές των Renault και DS, μεταξύ άλλων.

Ο Dr Wolfgang Ullrich, επικεφαλής της Audi Motorsport, περιέγραψε ως λογική την συνεργασία Audi – Schaeffler για την συμμετοχή στην FE. Τόνισε ότι η δυνατότητα της Audi να εξελίσσει και να δοκιμάζει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις στους αγώνες τις έχει δώσει την δυνατότητα να αριστεύσει σε διάφορες φάσεις της ιστορίας της.

Πηγή Autosport
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube